INOUT GARDEN

Karácsonyi dekoráció és a kedvenc karácsonyi figurák 2020-ban

A karácsonyi dekoráció elképzelhetetlen a különböző dekorációs figurák nélkül. Adventi koszorúkon, asztaldíszeken, kopogtatókon jelennek meg, akár 1 – 1 darabként jelzés értékkel, akár csoportosan életképeket alkotva.

A karácsony hagyományos piros és a zöld színeihez igazodva, bájosan romantikus, nosztalgiával teli hangulatba burkolják a legszebb ünnepet.

Pinokkio karácsonyi dekorációs figura

A bordók telt meleg színe, a zöld ezernyi árnyalata, a  manók,  és  tündérek, babák és kisállatok  ódon mesebeli világot elevenítenek meg egy képzeletbeli erdő mélyén.

 

Itt minden zug,  felfedezésre váró titkokat rejt – a legapróbbak, legnagyobb örömére.

 

Az utóbbi években különösen kedveltek lettek ezek a bájos, nosztalgikus figurák. Sorukat egyre több olyan kedvenc bővíti mint például a rókák, a baglyok, vagy a legújabb favorit: az egerek.

A hamisítatlan meseerdő fílinghez megfelelő környezet is kell. A titokzatos hangulatot a sok mély zöld szín, a fenyőágak, örökzöldek, különféle pozsgások, termések és a puha moha alapozza meg. Ebből a bujaságból bukkannak elő a VINTAGE DESIGN csupa bűbáj figurái, kétséget sem hagyva a valódi vintage hangulat felől.

karácsonyi manók
karácsonyi kisvonat
karácsonyi angyalkák

Egerek, unikornisok, hóemberek…

A karácsonyi dekoráció egyik trendi színe a nagyon finom légies árnyalatú púderrózsaszín. A díszek és dekorációs figurák ebben az árnyalatban különösen szépen mutatnak a zöld fenyőfa környezetében.

Ha ez a színt fehérrel, vagy galambszürkével párosul egy igazán lágy, nőies karácsonyi dekoráció lesz a végeredmény. A sötétebb pink, vagy ciklámenbe hajló árnyalatai az abszolút nőies jelleget megtartva, de attól egy sokkal határozottabb, karakteres formát mutatnak.

De vajon milyenek az ódon babák, és huncut figurák ezekben a trendi, akár a modern, minimalasta miliőbe is tökéletesen illeszkedő coloritokban?

Kerámia hóember kislány
Rózsaszín sálas kerámia unikornisok
pasztell színű karácsonyi egérkék

Számomra a karácsony kisállat figurái közül az abszolút favoritok az egerek!

Nálam több helyen is felbukkannak, fenyőágak közt ülve a polcokon, különleges asztali díszek fókuszaiként, vagy csak úgy, egy erdei csapat sokadik szereplőjeként.

karácsonyi egérkék szánkóval, fenyőfával

És a VINTAGE DESIGN idei legnagyobb újdonsága a varázslatos, világító TÉLI VÁROS.

Teli érzésekkel, érzelmekkel, a régi karácsonyok múltba visszarepítő hangulatával. Szinte érezni hideg szelet az arcunkban, a ropogós havat a lábunk alatt, miközben csak megyünk a házak közt, egy szeretett rokonhoz…

A különböző méretű, vastag hóval borított pasztell színű házikókból, régi kandeláberekből és fenyőfákból álló kompozíciók kétféle méretben készülnek.

A designer Mecz Gyöngyi eredendően az ablak- és kandallópárkányok környezetébe álmodta meg mesevárosát, de a havas csodák ugyanolyan olyan varázslatos hangulatot keltenek a polcokon, vagy konzolasztalokon, mint eredeti elképzelés szerinti helyükön.

A városok több mint egy éves tesztelésen mentek keresztül – ismervén a műhavak minőségét – hogy ne csak egyetlen ünnepre, de hosszú évek Karácsonyára szolgáljon gyönyörű, makulátlan minőségű dekorációként.