INOUT GARDEN

Álmennyezetek a modern építészetben

Az álmennyezetek széles körben használt és ismert szerkezetek, melyek jelentősen befolyásolják a tér megjelenésést. Sajnos sokan és sokszor – leginkább a magánszférában –  abszolút rosszul értelmezik annak ellenére, hogy egy jól megválasztott megoldás hathatósan növeli az épületkomfortot és a designt. Jó lenne populáris körben is túllépni azon az általános nézeten, hogy az álmennyezet egyenlő a spotokkal szerelt gipszkarton ufókkal!

Az álmennyezetek szerkezetük alapján kétféle rendszerbe sorolhatók.

  • giszkarton alapanyagú monolit álmennyezet
  • kazettás álmennyezet

Armstrong álmennyezetek

Ma a modern középületekben számos olyan funkció jelenik meg, melyek megkövetelik ezeknek az innovatív rendszereknek a használatát.

Az álmennyezetek kiemelkedő épületfizikai tulajdonságokkal rendelkeznek számos olyan területen, mint például a tűzvédelem, a higiénia vagy az akusztika területe.

Míg szerepük eleinte elsősorban az akusztikai területekre koncentrálódott, mára már számos egyéb építészeti és design funkciót is ellátnak.

Egyszerűen és könnyen építhetők/bontható, enteriőr designtól függőn. Részben vagy egészében eltakarják a gépészeti elemeket, befogadják a különböző világító- és klíma rendszereket. Iideális élet / munkakörülményeket biztosítanak akusztika, fényvisszaverés és nem utolsó sorban design tekintetében.

Napi szinten, minden tevékenység befolyásolja és rossz irányba fordítja a kezdeti akusztikai egyensúlyt. A csörgő telefonok, a zene, a nyitott ablakok, a különböző irodai, éttermi és iskolai zajok. A megfelelő akusztikus környezet alapvető fontosságú az ideális munkavégzéshez, de mára már az ideáli otthoni környezetnek is részévé vált.

Az Armstrong álmennyezetek nem kedveznek a gomba, penész vagy élesztőgombák kialakulásának.

Ezért minden olyan területen maximális biztonsággal alkalmazhatók, ahol kiemelt szempont a higiénia. Európa szerte  követelmény az épületszerkezet tűzzel szembeni védelme.

Az Armstrong álmennyezetek használatának köszönhetően a födémszerkezetek megfelelnek az építési szabályok által előírt védelmi időtartamnak.

Hunter Douglas 

A Hunter Douglas® többféle paneltípusú és méretű fém álmennyezeti rendszere  kreatív lehetőségek széles skálájával szolgál a tervezők és belsőépítészek számára. A rendszerekkel változatos világítási módozatok, és az akusztikus feladatok oldhatók meg maximális profizmussal.

A Hunter Douglas, sávos és nagy paneles álmennyezeti rendszerei kiválóak a irodákba, közintézményekbe.

Kialakításuk révén egyrészt tökéletes hangelnyelők, másrészt különlegesebbnél különlegesebb kortárs megoldást kínálnak a világítási rendszerek megjelenítésére.

A pillekönnyű, mindössze 1,4 kg/m² kg súlyú Luxalon rendszerek a gyártás során részben újrahasznosított alapanyagokból készülnek, ám a későbbiekben 100%-ban újrahasznosíthatók.

Ezek a design fém mennyezetek biztonsággal használhatók a magas páratartalmú területeken is, hiszen nagy korrózióállóság, a víz ellenálló képesség és tartósság jellemzi őket. A speciális bevonat biztosítja a hosszú ideig tartó kifogástalan megjelenést és funkcionalitást. A Hunter  Douglas fém mennyezetek kiemelkedő minőségű alumínium-magnézium ötvözetből készülnek. A változatos megjelenésű 0,5-0,6 mm vastag lemezek egyedülálló rögzítési rendszere lehetővé teszi az ellemek könnyű telepítését, cseréjét, vagy eltávolításást, a rendszer szétszerelése nélkül.

A Hunter Douglas álmennyezti rendszer mintegy 50 szabvány árnyalatban rendelhető, kiegészítve a Ral skála színeivel, melyekkel az egyedi tervezési igények is maradéktalanul kielégíthetők.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:

1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Telefon: +36 1 433 0500
Email: lambda@lambda.hu

www.lambda.hu