INOUT GARDEN

Drót-szövött design homlokzatburkolat

Különleges műszaki megoldásokkal ötvözött látványos megjelenés teszi vonzóvá a design homlokzatburkolat egyedi megjelenési formáját, a Haver & Boecker építészeti drótszöveteket.

A gyár 1887-ben, a németországi Hohenlimburgban kezdte meg a szőtt drótháló gyártását. Ma a világ egyik vezető gyártóinak egyike. Világszerte számos leányvállalattal és gyártó egységekkel rendelkezik. Munkájuk tapasztalaton, folyamatos kutatáson, termék- és a gyártási folyamatok fejlesztésén, valamint kimagasló szakértelmen alapszik.

A külső homlokzatok és térelválasztók tervezéséhez egyedül álló szőtt dróthálók széles választékát kínálják.

Ezek a fémhálók magas esztétikai értéket és kiemelkedő műszaki tulajdonságokat képviselnek. Alkalmazásukkal új épületeknél vagy épület-felújításnál teljes mértékben átformálható az épület homlokzat.

A Haver drótszövetei hangsúlyozzák és egyedivé teszik az épületeket.

A nézőpont szögétől és a körülvevő fényviszonyoktól függően az anyag többféle megjelenése mindig más: az áttetszőtől az átláthatatlanig. A szőtt drótháló felületén tükröződő fények és árnyak, a nap és a felhők képei egy csillogó második bőrt alkotnak az épületen. A gondosan megtervezett és helyesen kidolgozott homlokzat uv ellenálló, biztonságos, és zajelnyelő funkcióval is rendelkezik.

A hálók anyaga korrózió álló, magas minőségű rozsdamentes acél, molibdénnel ötvözve. A Haver & Boecker homlokzati háló design maximális átláthatóságot, rugalmasságot és minőséget nyújt az építész és a beruházó terveinek megvalósításához. Az első vázlatoktól a gyártáson át a beszerelésig szakértők segítik a tervek megvalósulását.

LED világítással kombinált homlokzatburkolat

Legújabb fejlesztéseink egyike a XXI. század technikai lehetőségeit a végletekig kiaknázó IMAGIC WEAVE  LED rendszer. Ez a rendszer egyesíti az építészeti dróthálót a legújabb LED technológiával. Az épülethomlokzatok, mint nagy látható felületek, egyre inkább az új médiakommunikáció középpontjába kerülnek – amire tökéletesen alkalmasak a Haver & Boecker építészeti drótszövetei.

A LED technológiával működő nagyméretű színes mozgóképek és építészeti videók új lehetőségeket kínálnak mind megjelenésben, mind funkcióban.

Az IMAGIC WEAVE új, vagy már meglévő homlokzaton 16 millió színig egyedülállóan programozható fényeffektusokat teljes videó tartalmakat varázsol a drótháló felületére. Ezzel a homlokzatburkolat hagyományos funkciója, egy új, modernista vizuális élménnyel bővül.

Így hatalmas méretű információs felület nyerhető anélkül, hogy a mögöttes funkciók sérülnének.

Az épületből továbbra is ki lehet látni és biztosítható a természetes szellőzés is.

Az építészeti háló hátsó falára rögzített keskeny LED profilok segítségével a homogén és áttetsző homlokzati kép minden időben, még a LED-ek kikapcsolt állapotában is, mutatós marad.

Ezzel a megoldással díszíthetők kültéri és beltéri felületek, egészen nagy felbontású videókkal, grafikus animációval, miközben a rozsdamentes acélháló-rendszer minden előnye megmarad.

A szőtt dróthálók vízszintesen függesztve is beépíthetők. Az ilyen pozícióban rögzített hálók jótékonyan befolyásolják a terek akusztikai tulajdonságait. A hálók lyukméretének, a szövés típusának és a hálót alkotó „drótok” vastagságának gondos megválasztásával igény szerinti csillapítás érhető el. Ennek megtervezéséhez  a gyártó minden segítséget megad.

A technológia alkalmas többek közt nagy belmagasságú terek esztétikus térelhatárolására, a fölötte lévő gépészet eltakarására anélkül, hogy a vezetékek ellenőrizhetősége, vagy egy automatikus oltóberendezés működőképessége csorbát szenvedne.

INFORMÁCIÓ

Haver & Boecker termék forgalmazó:

LAMBDA SYSTEME

Haver & Boecker PDF letöltés az ikonra kattintva

További cikkek a forgalmazótól:

ITT TALÁLHATÓK