INOUT GARDEN

Nicola Tesla főzőlapba integrált okos páraelszívó

A ELICA speciális irányvonala, FABRIZIO CRISÁ által tervezett  NIKOLA TESLA okos páraelszívó gyűjtemény. Ezek a főzőlapba integrált páraelszívók az innovatív technológiák, és az ultramodern design kimagasló képviselői. Az ADMIRÁ KONYHASTÚDIÓ forgalmazásában található, teljes egészükben a főzőlap síkjába süllyesztett középponti páraelszívók a legcsendesebb és legenergiatakarékosabb működés mellett, a legnagyobb teljesítményre képesek.

A világ első, gázfőzőlapba integrált páraelszívója. Az ELICA 2019-es modellje egy fekete üveg és öntöttvas kombinációjú gáz főzőlap, melynek közepen helyezkedik el a nagy teljesítményű páraelszívó.

A folyamatos kutatás és laboratóriumi vizsgálatok egy biztonságos terméket eredményeztek, amely teljes mértékben megfelel minden jelenlegi szabványnak, a láng-kibocsátás és a teljesítmény tekintetében egyaránt

Ezzel lehetővé tették a gázüzemű főzőlapoknál is azt az innovatív technológiát és designt, ami eddig csupán  az elektromos főzőlapok privilégiuma volt.

A FLAME további különlegessége, hogy a Wok tartója közvetlen a szívónyílás fölé helyezhető, ezáltal nő a készülék füstelszívási sebessége.  Ez lényeges szempont pl a nagy gőzképződéssel járó wokban való sütéskor. Minden öntöttvas alkatrésze könnyedén mozgatható, a helyérl egyszerűen eltávolítható és mosogatógépben mosogatható.

ELICA | Nikola Tesla - Flame
ELICA | Nikola Tesla - Flame
ELICA | Nikola Tesla - Flame
ELICA | Nikola Tesla - Flame

A világ első főzőlapja, ami nem csak integrált páraelszívóval, hanem integrált mérleggel is rendelkezik. A NikolaTesla Libra segítségével az egyes receptek lépéseit soha nem volt egyszerűbb és gyorsabb követni, hiszen minden egyes mozzanat egyetlen főzőlapon elérhető és elvégezhető.

A főzőlap mérlege más digitális mérlegekhez hasonlóan működik, táráz, folyamtos hozzáadást tesz lehetővé, lenullázva az addigi mennyiségeket. A NikolaTesla Libra egyetlen közvetlen csúszka segítségével vezérli mind a főzési, mind az elszívási funkciókat.  A skála felhasználói felülete lehetővé teszi,  hogy beépített mérleg a főzőlap kikapcsolt állapotában is használható legyen.

ELICA | Nikola Tesla - Libra
ELICA | Nikola Tesla - Libra
ELICA | Nikola Tesla - Libra

Az esztétika és a funkcionalitás tökéletes szintézise. Azoknak szól, akik a mindennapi életük egyszerűségét keresve a designt is elsőrendű igényként kezelik.

Az üveg főzőlap közepén négy független indukciós zóna találhatő, geometriai középpontjában az elegáns öntöttvas ráccsal, amely egyrészt professzionális megjelenést biztosít a terméknek, másrészt pedig elrejti a professzionális páraelszívó szívét, a kiemelkedő hatásfokű motort.

A főzőlap, az un. AUTOCAPTURE funkció aktiválásával automatikusan igazítja az elszívórendszer teljesítményét az aktuálisan működő  főzőzónák számához, és azok pillanatnyi teljesítményéhez. Működtetése egyszerű érintéssel történik, a pictogramok észenléti állapotban teljesen láthatatlanok, így a főzőlap mindössze egy elegáns üveglapként jelenik meg a konyhapulton.
Designja nem csupán az esztétikát, hanem az egyszerű tisztíthatóságot is szolgálja. Az öntöttvas rács, és az alatta elhelyezkedő szűrők egyetlen mozdulattal eltávolíthatók, mosogatógépben tisztíthatók, míg a főzőlap üvegtisztítóval egy szempillantás alatt tisztára törölhető.

ELICA | Nikola Tesla - Prime
ELICA | Nikola Tesla - Prime
ELICA | Nikola Tesla - Prime

Kiemelkedő hatékonyság, mindazok számára, akik a konyhát valóban főzésre használják, ugyanakkor szeretik az eleganciát és a friss tisztaságot maguk körül főzés közben is.

Egyedülálló teljesítményét szűrőjének kialakítása támogatja, ami kör alakú reverzibilis rácsának köszönhetően elfordítható, a főzőlapból kiemelhető. Az egységet fejjel lefelé helyezve, az mintegy 12 cm-rel kiemelkedik a főzőlap felületéből, így növelve többszörösére az elszívás erejét. Amennyiben nincs szükség a plussz teljesítményre, a szűrő egy könnyed mozdulattal visszacsúsztatható a helyére, így – továbbra is kiváló teljesítmény mellett –  visszaáll a főzőlap eredeti lineáris designja.

ELICA | Nikola Tesla - Upside
ELICA | Nikola Tesla - Upside

A Switch főzőlapok beépített elszívói már nem hangsúlyos spirál rácsos megjelenésűek, hanem teljesen sima felületűek, amit egy egyszerű kézmozdulattal megbillentve hozhatunk működésbe, míg használaton kívül egységes, sík felületet alkotnak a főzőlappal.

Négy főzési zónával rendelkezik, amik innovatív, újgenerációs indukciós rendszerekre épülnek. Specilis, két főzőzónát összekapcsoló duplahíd funkciója egyenletes főzést biztosít a nagyméretű, ovális főzőedények esetében is.

Szűrője az Elica szabadalmazatott rendszerének köszönhetően a főzőlap tetjéről egyetlen mozdulattal kiemelhető. A főzőlapok polírozott acéllal kombinált  fekete és fehér üveg változatban kaphatók, így bármilyen konyha színhez harmonikusan illeszthetők.

ELICA | Nikola Tesla - Switch
ELICA | Nikola Tesla - Switch
ELICA | Nikola Tesla - Switch

Az ONE páraelszívó rendszere a főzőlap központi zónájában helyezkedik el és speciális elektronikus rendszerének köszönhetően közvetlen kommunikációban áll a főzőlappal. Az elektronikus rendszernek köszönhetően az elszívó folyamatosan kapja az információkat a főzőzónáktól, és ezeket figyelembe véve igazítja és optimalizálja pillanatnyi működését – így működése hatékonysági és energetikai szempontból a legkiválóbb lesz.

Funkcióit érintőképernyős vezérlés szabályozza,  ami a tízféle beállítási lehetőség mellett további figyelemreméltó funkcióval is bír.  A vezérlő összekapcsolja a készüléket az opcionálisan megvásárolható ELICA Air Quality Snap, rendszerrel.

Ennek lényege egy innovatív algoritmus, melynek segítségével az érzékelő  folyamatos kontroll alatt tartja és  automatikusan javítja a levegő minőségét a konyhában, illetve a vele egy légtérben lévő nappaliban. Ez a felgyülemlett párára, gőzre, szagokra és az esetlegesen előforduló szennyezőanyagokra egyaránt érvényes.

Az innovatív tűzhely / páraelszívó rendszer számos módon, hátsó- és oldalfali kivezetéses formában, illetve belső keringetéssel is beépíthető.

ELICA | Nikola Tesla - One
ELICA | Nikola Tesla - One
ELICA | Nikola Tesla - One
ELICA | Nikola Tesla - One

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A konyhai munkalapok teljes kínálata és részletes szakmai tanácsadás  a forgalmazó bemutatótermében Budapesten az I. kerületben: