INOUT GARDEN

Elica páraelszívó tanulmány

A világ legnagyobb formatervezői pályázatára, a DESIGN AWARD-ra született a neves olasz páraelszívó gyár, az ELICA egy valóban figyelemre méltó, és izgalmas tanulmánya. Azt még nem tudni mi lesz a folytatása, ám ha megvalósul, minden bizonnyal hatalmas innováció lesz a piacon.

A páraelszívó, az Elica-ra oly annyira jellemző egyedül álló látásmód szerint, mint egy formatervezett csillár függ a főzőlap felett. Így mint sokszor, első ránézésre most sem tudni biztosan, design világítótestet, vagy konyhai gépet látunk.

Formabontón egyedül álló térbeli szerkezetének törésmentes folytonossága tökéletes áramlást biztosít a felfelé szálló pára számára.

A légterelő csatornák a spirálszálak belsejében futnak, míg a formáját a sötétben tökéletesen kirajzoló ledvilágítás azok felszínén az elszívó teljes hosszában tekeredik felfelé.

Tervezésekor nem csupán egy funkcionális tárgy megalkotása volt a szempont, hanem egy olyan vizuálisan mobilnak érzékelhető design objektum létrehozása is, mely határozottan erős utalás az Elica ikonográfikus logojára.

INFORMÁCIÓ

Forgalmazó:

ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ  

További képek a forgalmazó kínálatából:

GALÉRIA