INOUT GARDEN

Fénycsatorna oda, ahol nincs ablak

A fénycsatorna a legjobb lehetőség, hogy az ablaktalan, sötét helyiségekbe – szó szerint – bevezessük a napsütést. A természetes fény azonnal megváltoztatja az addig sötét szobát, teljes értékűvé teszi, mivel élettel, energiával tölti meg azt.

Ezek az ablaktalan helyiségek legtöbbször mostohák: például folyosók, gardrobok, háztartási helyiségek, az ablaktalan fürdőszobák, de ilyenek lehetnek például a telekhatárra épített házak belső terei is.

A VELUX és a FAKRO  fénycsatorna rendszerek erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást.

beépítésük, könnyű, gyors, használatukkal  pedig jelentősen megváltozik az addig sötét, élettelen terek komforja.

A fénycsatornák a ház bármely belső helyiségében alkalmazhatók, mindegy, hogy földszintes, tetőteres, lapos- vagy magas tetős házakról van szó.  Az egyetlen kitétel: a helyiség a tetővel ne legyen közvetlenül határos.

Fontos, hogy lapos- és magas tető esetében különböző típusú fénycsatornák építendők be. Magas tetőhöz merev,  illetve flexibilis csöves fénycsatornák közül választhatunk.

A flexibilis változat akkor javasolt, ha a tetőfedés (cserép, zsindely… stb) és a mennyezet távolsága 90-200 cm között van. De akkor is a flexibilis változat javasolt,  ha a padlástérben nincs elegendő hely a szereléshez, vagy egyáltalán nem lehet bejutni.

A legújabb fejlesztésű merev csöves fénycsatornák előnye a még egyszerűbb szerelhetőség, ugyan is akár kívülről, a tetőről is szerelhető. A VELUX fénycsatorna csavarmenetes burája egy egyszerű mozdulattal felhelyezhető és ugyan így bármikor el is távolítható, így a tisztítása is a lehető legkönnyebben elvégezhető. Az ún. Egde Glow hatást nyújtó burája egyedülálló, természetes és a nap járását követő dinamikusan változó fényhatást nyújt.

A FAKRO síküveges és kupolás üvegezésű fénycsatornákat gyárt, mely előbbinek körülbelül 10%-kal magasabb az U hőátbocsátási értéke a kupolás verzióhoz képest. A kupolás üvegezésű fénycsatornák lapostetőre, míg a sík üvegezésűek hagyományos ferdetetőkhöz javasoltak.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:
1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00

 

Telefon:  +36 1 433 0500
E-mail: lambda@lambda.hu

 

https://www.lambda.hu/markak/velux