INOUT GARDEN

6 + 1 tipp amitől tartós és szép marad a burkolat

Sokan tévednek, amikor az hiszek, a tartós burkolat titka egyetlen tényező, a: tökéletes vízszigetelés. A megfelelő védelmet a nedvesség okozta károsodásokkal szemben a lakás falain belül és kívül is a burkolat alatti külön szigetelő réteg adja.

Milyen következményekkel jár a külön vízszigetelés elhagyása?

  • a fürdőszobák külső falain nedvesség  és penész foltok jelennek meg, a vakolat illetve a színezés lepereg
  • a teraszburkolatok fellazulnak, feltöredeznek, felmállanak.

Ebből is látszik, hogy a megfelelően kivitelezett többlépcsős vízszigetelés a tartós burkolat egyik legfontosabb részlete.

6 +1 BÓNUSZ TIPP A HOSSZÚ ÉVEKEN ÁT TARTÓS BURKOLATÉRT

  1. A legfontosabb: a vízterhelés mértéke.
    Nem mindegy, hogy mennyi víz, milyen intenzitással és milyen gyakorisággal érintkezik a falakkal / padlóval. Vagyis vegyük figyelembe, és a szerint lépjünk, mit kívánunk burkolni:° egy átlagos fürdőszoba falat
    ° épített zuhanyzót
    ° kültéri  teraszról, vagy medencéről van szó.
  2. Hol kell szigetelni?° beltéren
    °  kültérenVannak anyagok amik csak beltérben és vannak  vannak valamint bent és kint egyaránt használhatók. A kültéren használatos anyagok tökéletes ellenállást biztosítanak a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben, legyen szó nyári özönvízszerű esőzésekről, téli komoly mínuszokról vagy tavaszi  hirtelen olvadásról.
  3. Az idő faktor
    Vagyis nem mindegy, hogy kenhető szigetelések esetén, a felület mennyi idő elteltével, milyen gyorsan burkolható.
  4. Amikor érkezik az eső
    Kültéren fontos a kenhető szigetelések esőállósága. Mivel ebben a témában legkevésbé az időjósokban bízhatunk, kiemelten fontos a termékek esőállósága, vagyis, hogy mennyi ideig kell a már felhordott réteget megvédeni a csapadéktól.
  5. A kész termékek előnyei
    Ha kész terméket választunk az több előnnyel is jár.°  kizárjuk a keverésből eredő hibákat°  munkafázist, vagyis időt spórolunk°  nincs veszteség
    °  nincs feleslegesen tönkrement anyag mert – megmaradt szigetelés egyszerűen visszazárható
  6. Kényelmes munkavégzés
    Bár a kenhető szigeteléseket jellemzően kézzel hordják fel, mégis érdemes elgondolkodni a gépi szórás lehetőségéről, különösen a nagy felületek esetén. Gondoljuk végig mennyi idő egy medencét kézi kenéssel, vagy gépi szórással szigetelni.
  7. A hasznos bónusz.
    A vízszigetelések nem csupán a nedvesség és a víz ellen nyújtanak hatékony védelmet, hanem a kenhető anyagba helyezett erősítő hálók és szövetek a repedések ellen is biztonságosan védenek.

MILYEN ANYAGOKAT VÁLASSZUNK?

  • MAPEGUM WPS

Megoldás konyhában, mosókonyhában, fürdőszobában, szaunában, pincében – vagyis ha beltérben szeretnénk vízszigetelést alkalmazni.  Felhasználásra kész termék, kibontás után azonnal alkalmazható, a maradék visszazárható.

  • MAPELASTIC

Nagy és állandó vízterhelésnek kitett helyekre javasolt, kültéren és beltéren. A magánházak úszómedencéi és wellness helységei mellett kifejezetten ajánlotta nagy közönség által látogatott uszodákban, fürdőkben és wellnessekben.

  • MAPELASTIC AQUADEFENSE

Amikor nem állandó a vízterhelés pl kültéri zuhanyzóról, konyháról,  teraszról, vagy erkélyrŐl van szó, használata akkor ajánlott. Ráadásul van egy további nagy előnye is. Ugyanazt az anyagot használhatjuk a kültéri és a beltéri felületeken, és mivel gyorsan szárad, rövid ideig szorul nedvesség / eső elleni védelemre.

További cikkek  |  Lambda Systeme Kft

Részletes információk és elérhetőségek  |  Lambda Systeme Kft

GYÁRTÓ

 

CHEMICAL MANUFACTURING

Viale Cafiero 22
20158, Milan
Italy

 

MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME KFT

Iroda és bemutatóterem:
1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00

 

Telefon:  +36 1 433 0500
E-mail: lambda@lambda.hu

 

https://www.lambda.hu/markak/velux