INOUT GARDEN

Hogyan hatnak ránk a színes burkolatok?

A színes  burkolatok hosszú éveken át háttérbe szorultak a monokróm társaikkal szemben, ám ez a trend ma határozottan irányt váltott.

A neves burkolat (bútor, szaniter, csaptelep, konyha…) gyártók szinte kivétel nélkül nyitottak a látványos, figyelem felkeltő telt, vagy puha pasztell árnyalatok irányába.

Nem szükséges ezt az évszakok változásával, a tavasz színesedésével magyarázni, egész egyszerűen ez a trend. Ez pedig egyre inkább felülírja a nagyon elegáns, de színekhez képest – bántás nélkül –  ingerszegénynek mondható neutrális enteriőrdesign.

Quintessenza
Fiandre

A QUINTESSENZA Ceramiche számos triviális színes kollekciót mutatott be a tavalyi évben, de úgy tűnik nem elégszik meg csupán ennyivel. Az olasz cég valódi nagy mestere a színek (minták és texturák) harmonikus kialakításának. Gyűjteményeit minden esetben úgy tervezi, hogy azok egymással kombinálhatók legyenek.

A tervezők munkáját megkönnyítendő modern, stílusos környezet kialakításához számos inspirációs lehetőséget mutatnak – színekben elbeszélve.

MAREA – Archiproducts Design Award 2022 Winner

Hullámok tánca

A tenger ihlette hullámok táncától elmosódott égbolt, és a víz távolba vesző színeinek mentén született energikus, három dimenziós kollekció, melynek formavilága a tenger ciklikus mozgásait eleveníti meg.

A kiemelkedő minőségű, fehér alapanyagú mázas burkolat, darabjai kifinomult és előre soha ki nem számítható érzésvilággal ösztönzik a kortárs kombinációkat.

Színek, formák, felületek

A hatféle árnyalat 3 formában, matt és fényes felületekkel készül Ezek egymással kombinálva számos kifejező lehetőséggel bírnak amit  gyönyörű színei még beszédesebbé tesznek.

Így is kombinálhatók a Marea színes burkolatok

Nekem személyes kedvencem a Confetti széria, ami homlok egyenes ellentéte a Mareának. Designja mintha csak annak összetört darabkáiból állt volna össze, ezért a terazzo jellegű burkolat színeivel, tökéletesen harmonizál azzal.

A Minima 8.6 attraktív, 3d jellegű burkolataival kombinálva, igazi ütős látvány születik. Már ha van bennünk elég nyitottság és merészség elkalandozni egy ilyen újító szemlélet irányába.

A közös nevező itt is a színek harmóniája és a hasonló, szigorúan geometrikus mintavilág. Ennek mentén a két kollekció, képes egy nagyvonalú és egységes formanyelven kommunikálni.

A Marea nem csak más családokkal, de saját szériáján belül is izgalmas lehetőségeket rejt. A színek variálása, a függőleges és vízszintes vonalvezetések játéka akár egy kimeríthetetlen kreatív tárház a tervezők kezében.

RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

TÖLTSD LE A PDF KATALÓGUST

MÉG TÖBB CIKK A FORGALMAZÓ BURKOLATAIRÓL