INOUT GARDEN

Hőmérséklet szabályzás BRAMAC COOL tetőrendszerekkel

Egy jól megtervezett és kivitelezett tető segít energiát megtakarítani míg a rosszul megépített társai a rossz energiahatékonyság mellett számos egyéb bosszúság forrásai lehetnek.

Mivel manapság a házak nagy része tetőteres, legyen szó új építésről, vagy bővítésről, nem mindegy, hogy milyen életminőségű, és mennyire költséghatékony életteret alakítunk itt ki. 

Amikor cserépfedés mellett döntünk, választhatunk kerámia, mázas, vagy beton cserepet, illetve ma már számos olyan innovációt is számba vehetünk, mint például a „Cool tetőrendszerek” a tetősíkba süllyesztett napelem rendszerek, vagy a speciális hővisszaverő technológiával ellátott tetőcserepek.

A BRAMAC  Cool Tetőrendszer egy korábbi innováció továbbfejlesztése. Az alapgondolat az az elv vezérelte, hogy a tetők esetében ne csupán cserépben, hanem egy komplett rendszerben gondolkodjanak a vásárlók.

És bár nagyon sok korszerű cserép van a piacon, ezek önmagukban már kevesek a ház  energia hatékonyságához. Ehhez  szakszerű szigetelés, fólia, és gondosan megtervezett átszellőztetés szükséges, vagyis ezek a rendszerelemek, a a megfelelő cseréppel, így együtt alkotják a tökéletes tetőt.

A Cool Tetőrendszer csomagoknak köszönhetően ma már mi határozhatjuk meg hány fokkal szeretnénk a tetőtérben csökkenteni a hőmérsékletet és e szerint választjuk ki a megfelelő rendszer csomagot.

COOL SMART

A rendszer segítségével a tetőterek 5,8 fokos hőmérséklet csökkenése érhető el, amit bármely Bramac tetőcserép, a megfelelő átszellőztetés, és a speciális, un. Pro Plus Resistant tetőfólia rétegrendjével alakíthatjuk ki.

COOL COMFORT

Cool Comfort már 7,4 fokkal hűvösebb tetőteret eredményez. Ezt sötétbarna vagy antracit  Thermo Protector tetőcserepekkel (Római vagy Tectura típusok)  szakszerű átszellőztetéssel és Pro Plus Resistant tetőfóliával építhetjük fel.

COOL PRÉMIUM

A legnagyobb hőmérséklet csökkenést a Cool Premium rendszer biztosítja, ami már elérheti a 11,2 fokot is, ami egy nyári hőségben már a klímaberendezések nyújtotta hőmérséklettel vetekszik. Ehhez a fentebb már említett sötétbarna Római vagy Tectura típusú Thermo Protector tetőcserepek, a megfelelő átszellőztetés, a Pro Plus Resistant tetőfólia és egy Bramac Therm Basic vagy Basic Alu tetőszigetelés tartozik.

Ezekkel a rendszerekkel a napközbeni hőingadozás minimálisra, rendszertől függően 2 és 5 fok közé szorítható.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK