INOUT GARDEN

Egy másik vízió a burkolat tervezésben

Egy másik vízió a burkolat tervezésben

41zero42… Már a neve is izgalmas… Ki az a gyár, akit így hívnak, honnan ez a név, és mit takar? Amikor ezt az egyszerű kérdést feltettem az olasz gyártó magyarországi forgalmazójának, a GOLDENGRES burkolat studiónak, egy meghökkentően egyszerű válasz kaptam…

A 41zero42 nem más, egy irányítószám: Fiorano Modenese – 41042 ahol a gyár található. Hirtelen nem is tudtam eldönteni a névadás ennyire fantáziátlan, vagy ennyire kreatív. Nos, a kollekciókat megismerve, egyértelműen az utóbbi mellett voksoltam. Ez egy rendkívüli gyár, tele fantáziával, egyedül álló kreatívitásal, laza játékossággal, határtalan merészséggel, lobbanékony érzelmekkel és zsigeri művészettel…

Egy igazi ‘agent provacateur’  a burkolatdesign feszes piacán, akinek küldetése élettel telíti meg a minimalista architectura hűvös, steril tereit.

BISCUIT

Hatféle geometrikus mintázatú, háromdimenziós felület, puha selyemmatt, „púder-poros” felülettel, finom fény és árnyék játékokkal.

Napjaink mega méretű trendjével szembe menve, a BISCUIT ahogy a neve is utal rá, pici és kívánatos akár egy keksz.

Az 5×20 cm-es fehér, terracotta, zsálya és antracit színű darabok nagyszerűen variálhatók mind színükben, mind mintázatukban.

SUPERCLASSICA SCB

A kiindulópont a bézs szín, és annak tanulmányozása volt.

Ez a meleg és természetes árnyalat lett újraértelmezve 7 moduláris méretben, a természetes kövek 8 megjelenési formájára.

A burkolatokat úgy tervezeték, hogy ne csak a méretek, de a különböző családok is kombinálhatók legyenek egymással. Hatásos feületi dinamizmusukkal minden részletükben illeszkednek a kortárs enteriőrökhöz. Az új felületek natúr, csiszolt, kalapácsos, vésett, antikolt strukturákban mutatkoznak meg  családonként eltérő méretekben és fényességben

Számomra az egyik legizgalmasabb a fekete-fehér kavics mintás Peggy –ami egy 60×120 / 24×48 cm-es méretű csempe fényes felülettel.

Egyszerre történelmi  és ultramodern, amit az eredeti apró szemcsés terazzok megalomán újragondolásának köszönhet. Tervezői elmentek egész a falig és pont odáig maxolták a szemcsék méretét, amivel még mind a klasszikus, mind a modern terekben ütős alapot nyújtanak a design kialakításához.

Fotók: egy budapesti magánlakás fürdőszobájáról | beruházó: Mayer Róbert

A kollekcióhoz két dekorációs csempe is tartozik, kétféle, 3d-s felülettel. Az egyik egy semleges fehér, a másik századforduló merészen zöld színében.

PAPER

A csempeburkolatok megszokott világától eltávolodva született a Paper kollekció, ami azonban messze  túl haladja más burkolatgyártók tapéta mintás designját. Az új technológiai megoldások rendkívül kifejező nyelve szinte megszólalásig textil hatást hozott létre. Ily módon lenyűgöző formák, színek, textúrák, és érzelmek keltek életre a vékony kerámiákon

PAPER 41 LUX

És luxus tovább fokozódik, a kínai selyemtapéták mintájára – csempén…

Az ében fekete alapon a kaméliák és pünközsdirózsák gyönyörű virágai úgy jelennek meg, ahogyan azokat sok 100 évvel ezelőtt a kínai művészek kézzel festették a legértékesebb selyem alapanyagokra.

RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

TÖLTSD LE A PDF KATALÓGUST

MÉG TÖBB CIKK A FORGALMAZÓ BURKOLATAIRÓL