INOUT GARDEN

Miért jó a mobilizálható kerti burkolat?

Elegáns és tartós kerti burkolat nélkül nem lehet igényes és látványos kertet kialakítani. Ehhez pedig az innovatív 20 illetve 30 mm-es kőporcelán burkolatok a legtökéletesebb megoldásokat kínálják mind a magán, mind a project szférában.

Vastagságuknak köszönhetően könnyen lehet velük dolgozni, ragasztóba ágyazva, és szárazon egyaránt rakhatók. Utóbbinak különösen nagy előnye, hogy az olyan folyton átalakító „kert mániásoknak”  mint én nagyszerű lehetőséget biztosít az egyszerű és  gyors variálásokra. Nem probléma áthelyezni egy új helyre, ahol az épp aktuális járda, vagy kert design megkívánja.

Mivel lényegesen vastagabbak és nagyobb tömegűek az megszokott burkolólapoktól, az időjárással szembeni mechanikai ellenállásuk és az élettartamuk is jóval magasabb azokénál.

Ebből adódóan teljes biztonsággal alkalmazhatók nem csak magánkertekben, hanem nagy terhelésnek kitett gépkocsi beállók, parkok, közterek burkolására is.

Felületi kezelésüknek és struktúrájuknak köszönhetően ellenállnak mindennemű időjárási tényezőnek, kezdve a nagyfokú hőmérséklet ingadozástól, a jég és fagy károsító hatásán át, egészen a felületét csúfítható só-, penész-, vagy mohafoltoknak. A burkolatok minősége és esztétikai megjelenése az évek múlásával is változatlan marad, teljesen mindegy, hogy sötét, vagy világos árnyalatait választottuk.

Aminek pedig biztos, hogy sokan örülnek:

nincs szükség a régi megunt – de nem töredezett! – burkolatok eltávolítására ahhoz, hogy a teraszokat, kerti utak felújítsuk, újra burkoljuk.

A 20 MM-ES BURKOLATOK LERAKÁSI MÓDJAI

A 20, illetve a 30 mm vastagságú kültéri burkolatokhoz igény szerint profi kiegészítő elemek is választhatók. Ilyenek például az ültető tappancsok, melyek alkalmazásával egy álpadló rendszer alakítható ki, ahol egyszerűen elvezethető, és eltüntethető minden elektromos és informatikai vezeték, melyek egyébként könnyen elcsúfíthatnák az egységes burkolat látványát.

Ezek a tappancsok különböző magasságba állíthatók, helyezhetők alapbetonra, vagy közvetlen a kert kavicságyásos felületére, de akár fűre és homokágyra is, így bármilyen vastagságú vezeték könnyedén elvezethető alattuk.

Mirage | Evo 20 mm-es burkolat lerakási módok: szárazon fűre, kavicságyba, ragasztással betonra és tappancsokkal

Ezeknek a burkolólapoknak az előnyeit azonban nem csak a kertben, hanem akár egy penthouse lakás tetőteraszán is kihasználhatjuk, ahol a világítás, vagy a multimédiás kütyük összes vezetékét szintén láthatatlanná tehetjük.

A tappancsok alkalmazásakor azonban mindig figyelni kell a burkolat méretére és a tappancsok (támaszok)  számára, hogy azokat a burkolólapok nagyságának és a terhelésnek megfelelő darabszámban válasszuk ki. Ezt azonban nem kútfőből kell megoldani, hiszen a gyártói oldalak és a forgalmazó GOLDENGRES ehhez minden támpontot és segítséget megad.

Pl. egy átlagos, 60 x 60 cm-es méretű lap esetén a támasztófelület magassága nem haladhatja meg a 10 cm-t, és javasolt egy központi támasz, egy 5. tappancs elhelyezése is a burkolólap közepe alatt, hogy az megfelelően terjessze szét a különböző terheléseket, és tovább növelje, és igazítsa az anyag egyébként is nagy ellenállási értékeit az adott  terheléshez.

A változatos lapméreteknek és terhelésnek megfelelően a tappancsok elhelyezésével és darabszámával kapcsolatban a következőkre mindenképp kell ügyelni:

  • A 120 x 60, vagy a 120 x 30 centiméteres formátumok esetén ajánlatos a tappancsokat 2 cm magasságon tartani és a burkolólapokat  7 lábon alátámasztani.
  • Amennyiben a 120 centiméteres lapok esetén a burkolatok alatt 2 – 10 centiméter közötti szerelőpadozatra van szükség, elengedhetetlenné válik az üvegszálas háló alkalmazása, amit 10 cm-nél magasabbra történő emelésnél horganyzott acéllemezre kell kiváltani.

Ezek, az álpadló rendszerre “szerelhető” 20 mm-es burkolatok a teraszok, tetőkertek színvonalas és időtálló kialakításához kínálnak egyedülálló megoldást, bármilyen stílusú kültéri környezetben.

RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

TÖLTSD LE A PDF KATALÓGUST

MÉG TÖBB CIKK A FORGALMAZÓ BURKOLATAIRÓL