INOUT GARDEN

Hogyan marad komfortos nyáron a tetőtér?

Hogyan marad komfortos nyáron a tetőtér?

A tetőtér, az különleges hangulatú része az otthonnak, mely miden esetben izgalmas kihívások állítja a tulajdonosokat. A jól bevált itthoni gyakorlat szerint, a tetőtér az esetek döntő többségégben az intim szférának ad helyet.

Általában itt találhatók a háló- és gyerekszobák, de vannak otthonok, melyek teljes egésze itt kerül kialakításra.

Mi több, idetartoznak a manapság legdivatosabb trendeket képviselő penthouse lakások is, melyek részben vagy egészében, a ferde falak alatt kerülnek kialakításra.

Ezeknek az otthonoknak a kialakítása sokkal több kihívást és lehetőséget rejt magában, mint hagyományos társaiké. Csupán jó érzék, a lehetőségek ismerete, és kreatív fantázia szükséges hozzá.

Jó tudni, a hasznos lakható élettér 190 cm-es magasságnál kezdődik. A ferde falak ez alá eső részek általában másodlagos funkcióval bírnak – egyszerűen azért, mert minimum ekkora magasság kell a komfortérzetünkhöz.

A ferde falú tetőterek minden esetben az egyedi megoldások színterei.

A funkcionalitás mellett kiemelten fontos szerep jut a fénynek és a színeknek. A tetőtérbe – ferdefalas jellegéből adódóan sokkal kevesebb természetes fény jut.  Ma már azonban számos megoldás létezik, amik mindezt az egyébként valós problémát tökéletesen orvosolják.

A legismertebb trükk a világos színek alkalamazása azonban ez önmagában kevés… Valós megoldások:

  • a több fényt adó tetőablakok
  • speciális cabrio tetőablakok – amik franciaerkélyként is használhatók
  • fényalagutak – melyek a legeldugottabb, legsötétebb zugokba is azonnal bevezetik a természetes napfényt
  • egymás mellé sorolt tetőablakok – melyek szinte üvegtetőként működnek

Hűvös, árnyékos tetőtér nyári hőségben

A különféle árnyékolók, rolók nélkül elég meleg napjaink lesznek a nyáron a tetőtérben. A LAMBDA SYSTEME  VELUX Colour by You kollekciójából bárki, a RAL Skála több, mint 1800 színárnyalata közül válszthatja ki tetőtéri helyiségek hangulatához és színeihez leginkább illő fényzáró rolót. Ráadásul a VELUX Pick&Click!™ rendszere segítségével percek alatt fel is szerelheti azokat.

A Colour by You árnyékolók

  • 99,9% fényzárást biztosítanak, ezzel a legjobb fényzáró képességű rolók a piacon
  • fokozatmentesen mozgathatók fel-le
  • kiválasztott színeikkel színük igazodnak függöny, a szőnyeg vagy a kanapé színeihez

A fényzáró rolókkal bármely napszakban teljes sötétség teremthető, mert – színétől függetlenül – az anyag nem engedi át a napfényt.

A különleges, Oeko-Tex® minősítés a biztosíték arra, hogy a rolók anyaga károsanyag mentes, így azok minden helyiségben, köztük a gyerekszobában is egészséges környezetet garantálnak. Szúnyoghálóval is kombinálhatók, így még kellemesebbé, komfortosabbá teszik a tetőtéri tartózkodást.

A vékony vezetősínek diszkrét, esztétikus látványt nyújtanak, nem szűkítik az ablak keretét, így a rolók felhúzott állapotában, a lehető legtöbb fény áramlik a szobákba.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:
1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00

 

Telefon:  +36 1 433 0500
E-mail: lambda@lambda.hu

 

https://www.lambda.hu/markak/velux