INOUT GARDEN

Nem mindennapi Ruukki homlokzatburkolatok

Az itthon is jól ismert finn RUUKKI innovatív homlokzatburkolatok számtalan kreatív felhasználási lehetőséget nyújt a tervezők és építtetők számára. Elsősorban homlokzatokra gyártanak egyedi tálcás (LibertaTM), sávos (Lamella) és design profilokat, de kínálatukban megtalálhatók az un. szendvicspanelek, és a magánfelhasználói körben is egyre szélesebben elterjedő  trapézlemezek is.

Az építészek körében mind a mai napig az egyik legkedveltebb burkolati megoldások közé tartoznak a rendkívül népszerű corten acélból, illetve alumíniumból készülő homlokzatburkolatok

EGYEDI MEGJELENÉSŰ, MAGAS MINŐSÉGŰ  HOMLOKZATBURKOLAT

A RUUKKI az egyik legnagyobb európai acélipari gyártó, amely termékeivel középületek, csarnokok, nagyobb lakóépületek magas minőségű fémlemezes igényeire tud megoldást nyújtani. Design palettája lehetővé teszi, hogy az építészeti elképzelések egyszerű és hatékony módon valósuljanak meg – magas minőségű formák, anyagok, valamint színek széles skálájából válogatva az épület karakterének kialakításához.

A ritmusosság és az áramvonalasság kifejezése, valamint különféle stílusok és formák széles választéka kifehjezetten változatos  megjelenést nyújt a különféle középületek és magánházak homlokzatának.

Az időjárásálló alapanyagok semmilyen külön felületkezelést nem igényelnek – ezzel jelentősen csökkentik a környezeti terheket és a gyártási költségeket. A minőség garantált az alapanyaggyártástól kezdve a végtermékig, a termékek teljes  életciklusán át. Az anyagok újrafelhasználhatók, és újrahasznosíthatók,  nyersanyagként  további acél  termékek alapanyagaiként.

TÁLCÁS, LAMELLÁS ÉS DESIGNPROFILOS ACÉLBURKOLATOK

A LIBERTA TÁLCÁK négy élük mentén hajlítottak, így adnak  maximális merevséget az acélkazettáknak.
Beépítése rejtett, süllyesztett vagy látható rögzítési megoldással történik.
Nagy előnye, hogy a lemezek pontos és projektspecifikus méretek szerint tervezettek, és ez alapján kerülnek  gyártásra. Ez pedig rendkívül egyszerűvé, gyorssá és hibamentessé teszi a szerelést.
A Liberta tálcás panelek változatos anyag, szín és textúra kialakításban kaphatók.

A HOMLOKZATI LAMELLÁK a burkolótálcákhoz képest keskenyebb kialakítású profilok keskenyebb profilok, melyek a két hosszanti élük mentén hajlítottak. Ezzel a homlokzatot külső design függvényében vertikálisan, horizontálisan, vagy különböző szöget bezásróan , egyirányúvá teszik.
A változatos színű és formájú lamellák rejtett és  látható rögzítéssel szerelhetők, ezzel vagy homogén, vagy hangsúlyos fületi kiosztások érhetők el.

A DESIGN PROFILOK, folyamatos homlokzati struktúrák kialakítására alkalmasak. Az alapanyag és a profil együttes választhatóságának köszönhetően, a homlokzati megjelenés és annak léptéke tökéletes összhangba hozható az építészeti igénnyel.

A rendszerhez, a homlokzatti elemekkel megegyező színű és alapanyagú szegőelemek tartoznak amely tökéletes percíz szerelhetőséget, makulátlan funkcionalitást és maradéktalan esztétikai élményt nyújt.

RUUKKI | Liberta tálcás homlokzatburkolat
RUUKKI | Lamellás homlokzatburkolat
RUUKKI | Design profilos homlokzatburkolat

SZÍNEK ÉS MÉRETEK

A prémium minőségű acél és alumínium anyagok igen széles színválasztékban állnak rendelkezésre, előbbiek  1.2 mm, utóbbiak 1,5 mm vastagságban.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK