INOUT GARDEN

Színes medenceburkolat – attraktív trend a kertben

A medenceburkolat, a csempe és a mozaik a medence leglátványosabb eleme. Színével és léptékével egyszer s mind meghatározza annak stílusát és karakterét. Az utóbbi évtizedek biztonsági játékos kék árnyalatú medenburkolatai mellett ma már bármilyen színt választhatunk a medencébe.

Fehér medenceburkolat – Maldives

A víz a fehér színű medencékben a legszebb. Egy ilyen medencében a Maldív szigtekek lagúnáinak varázslatos árnyalatát idézi, ami nem más, mint a víz természetes színe.

Itthon a hófehér, kubus minimál házak környezetében mutatnak legszebben. Valójában azonban egy fehér medence mármilyen stílusú ház mellett gyönyörű, hűvös, fehér eleganciájával.

Lea - Absolut White
Sicis
Ariostea - Quarzite Bianca
Ariostea - Iridium Bianco

Vörös medenceburkolat – Koh Samui

Ázsia egy gyönyörű szegletében Koh Samuin található a kortárs luxus hotel, a THE LIBRARY. Különlegessége a vörös úszómedence, amire mindenki felkapja a fejét. Igaz a látvány megosztó, viszont tény, a TREND mozaikkal burkolt merész vörös medence koránt sem rusnyasága miatt vált világhírűvé…

A luxusüdülő abszolút egyedi sajátságos stílusban épült, nyoma sincs az autentikus thai vagy balinéz építészeti stílusnak.

A HOTEL TERVEZÉSEKOR TUDATOSAN KERÜLTÉK A KONVENCIÓKAT, ÍGY SZÜLETHETETT MEG A NARANCS-VÖRÖS ÜVEGMOZAIK ÚSZÓMEDENCE.

A burkolat valójában nem egyetlen vörös színből áll, hanem egy alaposan átgondolt kreatív terv alapján  egyedileg kevert mozaikok vörös – narancs – és okkersárga színeiből. Tervezője szerint azontúl hogy misztikus, tökéletes harmóniával illeszkedik a hófehér minimalista épületekhez – a smaragdzöld fűhöz és a hófehér szobrok nagyvonalú környezetéhez…

Trend

Kékes-zöld – Bali

Indonéziában, Bali szigetén található a világhírű ékszer- és divatmárka lenyűgöző gyöngyszeme, a BVLGARI HOTELS & RESORT SPA. Az üdülő komplexum a világhírű  ANTONIO CITTERIO & PARTNERS által tervezett 59 önálló villaépületből áll, saját panorámás teraszokkal és merülő medencékkel. A villák stílusa hűen tükrözi a korabeli tradicionális bali építészetet, biztos kézzel és tökéletes arányokkal elegyítve azt, az összetéveszthetetlen BVLGARI design-al.

A teraszok előtti privát merülő medencék, valamint a szálloda kertjének fantasztikus végtelenített medencéje is a különleges, fehér színű helyi subakumi kőből készült. Érdekességük, hogy nedvesség hatására, gyönyörű, halvány kékes-zöld árnyalatúvá válnak.

Ugyanezt a különleges változó színhatást nyújtják az olasz MIRAGE Quarziti 2.0 lapjai is a medencében.

Ahogy ellepi a víz, az óceáni kékek és zöldek gyönyörű árnyalataiban kezdenek játszani.

A kétféle vastagságban, ötféle színben és kilencféle méretben kapható Quarziti 2.0 a medence környezetében és a medencében egyaránt alkalmazhatók, ami a tökéletes harmónia garanciája.

MIrage

Zöld – Indonézia

Ha azt mondom zöld színű medence – azt mondod bealgásodott…  Hát akkor most cáfolunk! Valós tény, nem minden kertbe illik a hagyományos kék medence. A természetes, erdős ligetes, zöld növényekkel teli, buja környezetben igen csak tájidegen egy „világító” kék vagy fehér medence, míg a zöld, vagy homokszínű variánsai sokkal inkább természetesen és harmonikusan simulnak a tájba.

Ariostea
Ariostea
Mirage -Lemmy
Mirage - Lemmy
Mirage - Clay

Fekete – Kalifornia

Napjaink merész tervezői, mind a magán, mind a közületi medencék terén, egy bátor húzással a lehető legmesszebb távolodtak a hagyományos medenceszínektl. Ez a távolodás pedig olyannyira nagy volt, hogy meg sem álltak a FEKETE BURKOLATOS medencék polgárpukkasztó világáig…

Na de miért is fekete? Azt ugye tudjuk, hogy a víz csak igen csekély mennyiségben színtelen, eredeti színe halványkék. Ezt már annak idején  Bunsennek is sikerült bizonyítania, mikor egy két méter hosszú, vízzel telt csőben kéknek mutatta fel a vizet. Ha tehát igaz, hogy csak egyedül a fény határozza meg a víz színét, akkor színváltozások egyedül a vízen keresztülbocsátott, vagy visszavert fénysugarak színétől függnek. Így tehát – egy fekete medence, nem lesz egyenlő egy fekete lyukkal – sőt…

A mai modern házak fekete-fehér-szürke monokróm világához, hasonló színvilágú minimalista kertek tartoznak, és mert már arra gondolni bárki is, milyen lehetne itt egy fekete burkolatos medence?

Nos tény, egy ilyen medence nem csak meghökkentőn izgalmas, de gyönyörű is. A fekete medencében medencében a víz tinta-kék, olyan, mintha csak egy hajóból néznénk a nyílt tengerek, vagy óceánok színét, ahogy a fekete felszínt tintaszínű tarajokká fodrozza a hajócsavar.

A hab a tortán pedig a fekete és aranya  párosának eleganciája, ami klasszikus, mind a minimál medencékben, kül- és beltérben egyaránt egyedülálló attraktivitást nyújt.

Szóval az én véleményem, egy  fekete burkolatos medence: IGEN! – különleges, egyedi, elegáns, nagyvonalú – és persze brutál merész is…

Mirage - Wanderlust Saint Laurent
MIrage - Jewels
ABK - Sensi
Mirage - Wanderlust Agata

INFORMÁCIÓ

Forgalmazó:

GOLDENGRES-DADO BT 

További burkolat cikkek a forgalmazótól:

FIOTANESE CEMENTLAP HATÁSÚ BURKOLATOK