INOUT GARDEN

Színes üvegmozaik medenceburkolat

Színes üvegmozaik medenceburkolat

Az épített betonmedencék talán legszebb burkolata az üvegmozaik. Feltűnő megjelenésükkel, hihetetlen színskálájukkal, és változatos léptékükkel, mind más és más karaktert nyújt a medencéknek.

Emellett van még egy izgalmas tulajdonságuk: a színeik meglepő vízalatti játéka.

Ahhoz pedig, hogy mindez kiteljesedhessen, egy merész lépéssel messze el kell távolodni a konvencionális kék színektől.

A régi "nagy harcos" kék üvegmozaik -amin mára igen csak túl haladtunk

MIÉRT ÉS HOGYAN VÁLTOZIK MEG A MOZAIK SZÍNE A VÍZ ALATT?

A válasz egyszerű, mert a víz nem színtelen. Van egy lehelet finom kék árnyalata, ami a vízoszlop nagyságától, vagyis a medence mélységétől függően, csodára képes… De milyen lesz a medence megjelenése egy fehér, barna, zöld, vagy netán fekete mozaikburkolattal?

Nos, nézzük:

FEHÉR MOZAIKOS MEDENCE – LUXUS & ELEGANCIA 

Nagyvonalú, ultramodern, letisztult, a végtelenség érzetét keltő medence, amiben a víz, a trópusok sekély lagúnáit idézi.

A DUOCOLOR kínálatában több tucatnyi fehér mozaik található, a teljesen egyszínűtől az irrizáló szemekkel kombinál változatokig. Vannak köztük hagyományos és nagyobb léptékű de akár kerek, vagy trapéz mozaikszem formájú változatok is.

TÜRKÍZ MOZAIKOS MEDENCE – ÓCEÁNI VARÁZSLAT

Természetes, egzotikus, romantikus, hűs csobbanásra csábító.

Egy medence, aminek fílingje messzi földrészekre repít. Az óceán színeinek ezernyi árnyalátában játszó burkolatok természetességét, a kevert színek adják. A túlnyomó részben türkíz mozaikok mellett megjelennek a bézs, homok és barna színek is csipetnyi irrizáló feülettel fűszerezve, amik a víz alatt összemosódva a legszebb természetes hatást nyújták.

BARNA SZÍNŰ MOZAIKOS MEDENCE – BALI BUJASÁGA

Meglepő, merész, természetközeli, ami fülledt, zsungel érzést hoz a kertbe.

Nagy bátorság kell barna mozaikkal burkolani egy medencét, de aki bevállalja, az egyéleten át imádni fogja választását. Lehet világosabb, vagy sötétebb árnyatok közt válogatni, a végeredmény mindkét esetben  extrém lesz. Ezek a medencék a természetes tavakat idézik, és sokkal harmonikusabban illeszthetők a gazdag zöld növényes környezetbe, mint az ilyen kertkeben tájidegen, tradicionális kék  medencék.

DUOCOLOR | DCO-Slate
Duocolor | DCO - Bazalt

A különböző árnyalatú kevert színű mozaikok szépen érzékeltetik a tavak természetes mélyülését, illetve a meder egyenetlenségét, gyönyörű kristálytiszta víz mellett.

ANTRACIT SZÍNŰ MOZAIKOS MEDENCE – A LEGÚJABB TREND

Minimalista medencék, melyek szimbióziban élnek a modern házak kubus stílusával

Ezeknek a házaknak a fekete-fehér-szürke monokróm világához, hasonló színvilágú minimalista kertek tartoznak, melyek környezetében igen pazar látványt nyújt egysötét, antracit mozaik burkolatos medence. Az antracit mozaikos medencében a víz mély tinta-kék lesz olyan, mintha csak egy hajóból néznénk a nyílt tengerek, vagy óceánok színét, ahogy annak sötét felszínét tintaszínű tarajokfodroznák.

Duocolor | DCR Cosmos

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A DUOCOLOR ÜVEGMOZAIKOKRÓL