INOUT GARDEN

Tabu furnér az enteriőr és bútor designban

Tabu furnér az enteriőr és bútor designban

A Tabu furnér a bútorgyártás, és az enteriőrtervezés egyik legnemesebb alapanyaga, melyet a valódi fa legszebb részéből, különböző technikai eljárások során állítanak elő, 1-2 mm-es vastagságban. A gyönyörű valódi fafurnérok a világ legváltozatosabb fafajtáiból készülnek. Ezek a változatos fajok különböző éghajlati övekből származnak, így  színeikben és mintázataikban a legnagyobb változatosságot mutatják.

A technika, ami 3000 éve indult Egyiptomból…

A furnértechnika eredete Kr. e. 2900-ig, az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. A Nílus menti birodalomban  rendkívül szerették a nemes fát, ami azonban kevés és ritka volt. Ez a tény késztette az egyiptomiakat egy gazdaságos feldolgozási mód kifejlesztésére. A fát finom lapocskákra vágva megsokszorozták azt a mennyiséget, amit bútokészítésre lehetett használni. És hogy ezt mennyire tökélyre fejlsztették, annak egyik legizgalmasabb bizonyítékai azok a gyönyörű furnér bútorok,  melyeket 1922- ben találtak Tutanhamon sírkamrájának feltárásakor.

Napjaink a furnér technológiája reflektál a kortás trendekre, az építészet és belsőépítészet igényeire és kihívásaira. Lenyűgöző felületeket kelt életre, enteriőröket hangol összhangba, egyedi álmokat valt valóra.

A közel 100 éves olasz Tabu, a világ egyik vezető fafurnér gyártója, aki számos fafajtából állít elő natúr és többszáz színben festett, többször késelt, prémium kategóriás furnérokat.

A végeredmény egy mindössze 1,1 mm vastagságú, egyedül állóan attraktív furnér gyűjtemény, ami a legfinomabb esztétiai élmény eléréséért a természetes fa szerkezetét a legszebb árnyalatokkal ötvözi.

A Tabu furnérok utat engednek a fa erezetének  és gyönyörűen kirajzolják annak organikus formáit.  A technológia a gyártás során három célt tartanak szem előtt:

  • a lehető legegységesebb, homogén felület,
  • az extra rajzolatok
  • és a dinamikus 3D felületek létrehozását

A Tabu kollekciói a lehető legnagyobb tervezői szabadságot nyújtják a belsőépítészek számára. Asztalok, szekrények, konyhabútorok, ágyak, gardrobok és falfelületek egyedi tervezéséhez nyújtanak minőségi alapot.

A kollekció 555 darab színezett furnérból áll, 13 színskálára osztva, melyek a legfrisebb belsőépítészeti trendeket követik. A színek a neutrális, minimalista árnyalatoktól kezdődően, a legtriviálisabb coloritokig terjednek.

A gyönyörű furnér azonban önmagában még kevés a tervek és az álmok megvalósulásához. Értő kezekbe kell adni, ahhoz, hogy a valódi szépségét megmutathassa.

Ilyen értő kéz, Nagy Ádám János magyar, illetve nemzetközi Euroskills Európa Bajnok asztalos. Időtálló, valódi értéket képviselő egyedi bútorai mind a kortárs, mind a klasszikus terekbe, generációkat átívelve, gyönyörűen illeszkednek.

Kreatívan használja a Tabu furnérokat a saját tömör diófából készített natural edge termékeihez, hogy a két anyag kombinációjával új irányt mutasson az értékes, egyedi bútorok megismételhetetlen világához.

INFORMÁCIÓ

Tabu furnér anyagok és egyedi asztalos munkák:

NAGY ÁDÁM JÁNOS ASZTALOS