INOUT GARDEN

The Library Resort – Koh Samui

The Library Resort – Koh Samui

A The Library Resort újszerű megközelítése a tengerparti luxushotel fogalmának. Valójában egy könyvtárban találjuk magunkat, ahol egész más élményekben van részünk, mint amit egyébként a jellegzetes trópusi üdülőkben megszoktunk.

Az építész két alapelv mentén gondolkodott, és mindkettő a szorosan kötődött a természethez. Ahogy ezt megfogamazta:

A természet előbbre való, mint az emberek – és sosem megy ki a divatból

Ennek megfelelően az egyszerű hófehér kubus épületek egyáltalán nem háborítják a természetet, mégis különleges látványt nyújtanak, és remek ellenpontokként jelennek meg az ősfás környezetben.

Az üdülő első látásra inkább galériára, mintsem hotelra emlékeztet. A kertben mindenhol olvasó szobrok, izgalmas részletek, meglepetések tárulnak szemünk elé.

A medence

A luxusüdülő abszolút egyedi, sajátságos stílusban épült, nyoma sincs az autentikus thai vagy balinéz építészeti stílusnak. Az épületek hatalmas oldal számozása a könyvtárak kategorizálását idézi. A különleges ötlet alapja: a nyaralásokhoz hozzá tartozik az olvasás…

A hotel tervezésekor tudatosan kerülték a konvenciókat, így születhetett meg a vérvörös üvegmozaikos úszómedence is.

A medence burkolata valójában nem egyetlen vörös színből áll, hanem egy alaposan átgondolt kreatív terv alapján az egyedileg kevert vörös – narancs – és okkersárga TREND mozaikjaiból áll össze. Tervezője szerint azontúl, hogy misztikus, tökéletes harmóniával illeszkedik a hófehér minimalista épületekhez – fekete részletek, a smaragdzöld fű és a hófehér szobrok nagyvonalú környezetébe…

A lényeg az volt, hogy minden a legegyszerűbben kerüljön kialakításra. A hangsúly maradjon a természeten. Ennek ellenére az üdülő, egy időutazás a jövőbe. Az elő benyomás elég ütősre sikeredett.

A The Library inkább galériára, mint sem egy üdülőre emlékeztet. Mindenütt szobrok, művészeti alkotások.

Nagyon sok izgalmas, és egyedi részlet van itt. Nincs hotelportás, ellenben van egy óriási könyvtár – amiről az üdülő a nevét is kapta. A hotel teljes területét, a szobákkal együtt az olvasás élményére tervezték. A villák magas mennyezete beengedi a levegőt, a hatalmas üvegfalak pedig a csodálatos látványt. A terek nyugalommal telnek meg, kínálják a pihenés és az olvasás élményét.

Az enteriőrök minimalista, sallangmentes kialakítása az otthon kényelméről szól. Itt semmi nem vonja el a figyelmet a természetről, a The Library ősfáiról, a tengerről – a pihenésről és az olvasásról.