INOUT GARDEN

Vigyél színt a falak közé, vízszínű burkolatokkal

Az utóbbi idők belsőépítészeti és lakberendezési trendjei, határozott elmozdulást mutatnak a színek, azon belül is az élénk, telt színek irányába.

Az évek óta uralkodó kifinomult márványhatás mellett ezek a burkolatok látványos ellenpólusként jelennek meg, izgalmas kreatív lehetőséget kínálva a tervezők számára az egyedi terek kialakításához.

Én most három gyártó kínálatából válogattam, és bár mindegyikük a színek dominanciájára épült, mégis más- és más stílust képviselnek a palettán.

IMOLA CERAMICA | DP THE ROOM – ONYX

IMOLA CERAMICA | DP THE ROOM - Onyx Aqua Blue Gold

Az onyx az egyik legszebb ásvány, melyet fényes felület, és egyedül álló sejtelmes, átlátszó – átvilágítható –  hatás jellemez.

Ez a tulajdonsága egyrészt rendkívül látványossá, másrészt tökéletesen alkalmassá teszi, a belső terek exkluzivitásának kialakításához.

Moduláris méreteinek ( 120×260 cm, 120×120 cm és 60×120 cm)   köszönhetően a burkolatok számtalan formában kombinálhatók egymással, illetve nagyon egyszerű kiválasztani az adott helyiségbe illő legideálisabb léptéket is.

Színei a sárga, barna, lila, zöld, illetve az általam most kiválasztott vízkék és arany misztikus, felhőszereűen gomolygó árnyalataiban játszanak.

IMOLA CERAMICA | DP THE ROOM - Onyx Aqua Blue Gold

IMOLA CERAMICA | DP THE ROOM – PYTHON

IMOLA CERAMICA | DP THE ROOM - Python

Az olasz cég portfóliójában van még egy vízkék burkolat típus, ami felületi kialakítása révén, igen csak ütősre sikerült. A lábatlan „sziszről” elnevezett PYTHON  annak sorozatnak a része, melyben olyan további jellegzetes állatminták is megjelennek, mint pl. a zebra, a zsiráf, a gepárd, a teknős, vagy a jaguár bőrének / páncéljának mintázata.

Ráadásul a kétféle méretben ( 120×260cm és 60×120 cm) készülő PYTHON burkolatok ugyanabban a kifinomult vízkék / arany árnyalatban, mint a fentebbmár  bemutatott ONYX.

Innentől kezdve pedig nem is kérdés: a méretek és a színek kompatibilitása miatt a kétféle burkolat egymással kombinálva is gyönyörű végeredményt ad.

CERAMICHE KEOPE | ONICE – MULTICOLOR

Mivel én nagyon szeretem az onyx burkolatokat, és épp a színes burkolatokról írok pár gondolatot, nem tudtam figyelmen kívül hagyni a KEOPE ONICI kollekcióját, annak is az egyik legszebb, vízzöld árnyalatát.

A fal és padlóburkolatként is alkalmazható ónix hatású burkolatok 60×60, 60×120 és 120×278 cm-es mérettartományban kaphatók. Az óriás lapok és moduláris formátumai nem csak burkolatokként, hanem különféle lakberendezési tárgyak: asztalok, pultok bútorfrontok kialakítására is alkalmasak.

Az Onici Multicolor kromatikus identitását három árnyalat és kompakt egymásba fonódó színek határozzák meg. a puha mentazöld lapok rendkívül sokféle színben játszanak, amelyek a fényvisszaverődések keltenek életre.

SAIME | I COLORI

Na ez valami egészen más…

A SAIME Ceramiche értelmezi a színeket, egy egy tervezési eszközt az a belsőépítészet kezébe, amely tiszta kromatikus energiáin keresztül inspirálja a design trendeket és átalakítja a tereket.

A kollekció önmagában is tökéletes, egy olyan színtiszta energia, amely úgy kalibrálva, hogy effektjei az összes Saime burkolattal kombinálhatók legyenek.

A mindössze 6 mm vastag, négyféle  (90×270 cm, 90×90 cm 45×90 cm, és 30×90 cm) moduláris méretű burkolatok, ultra matt felületekkel készülnek.

RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

MÉG TÖBB CIKK A FORGALMAZÓ BURKOLATAIRÓL