INOUT GARDEN

Quinsai Garden, a Selyem út végállomása

A Villeroy & Boch varázslatos szépségű étkészlete a Quinsai Garden,  Ázsia titokzatos városába, Quinsaiba repít.
A világhírű Selyemút végén fekvő metropolisz a nagy utazó és felfedező, Marco Polo legkedvesebb városa volt, és velencei kereskedő fiát egyetlen más hely sem tette oly annyira eufórikussá, mint ez.

A Song dinasztia egykori fővárosáról, és annak páratlan szépségű egzotikus virágpompájáról csak szuperlatívuszokban tudott beszélni…

Ezt a páratlan érzést, ezt a buja virágorgiát hozta kézzel fogható közelségbe a
Villeroy & Boch új Quinsai Garden kollekciója.

QUINSAI A VILÁG LEGSZEBB VÁROSA

Marco Polo Quinsait, mai nevén Hangzhou-t, a világ messze legkáprázatosabb városaként írja le:

„Több mint száz mérföldön át húzódik, és a hajóink tizenkétezer híd alatt hajóznak át”

Feljegyzései szerint nehéz volt leírni a kereskedők vagyonának mértékét, és az ott megjelenő hatalmas mennyiségű, értékes árut. Quinsai kizárólag a jólétre, kényelemre, pompára összpontosított.

EGYEDÜL ÁLLÓ MŰALKOTÁS

Pontosan ezt a szellemiséget tükrözi a Quinsai Garden mintavilága, mely tökéletesen összehangolt a régi kínai város gondolatiságával. Marco Polo utazásának történetét követve, és a hivalkodást szándékosan kerülve, egy kortárs és finom paisley mintavilággal kelti életre az akkori idők csodálatos növényvilágát.

A Quinsai Garden porcelánok sokkal többet jelentenek, mint egy finom étkészlet. Egy különlegesen szép keret, egy valódi műalkotás az étkezésekhez, mely feltárja a sorozat teljes virágpompáját.

SZIMBOLIKUS VIRÁGTENGER AZ ASZTALON

A csodálatos Quinsai Gardensben semmit sem bíztak a véletlenre – minden egyes virágnak és növénynek filozófikusan mély jelentése volt és van ma is.

  • a bazsarózsa a gazdagságot és a megkülönböztetést
  • a kamélia a nagylelkűséget
  • a magnólia tisztelgést a császár előtt, és a gyönyörű nők iránt
  • a krizantém a kitartást, bátorságot és a hosszú életet szimbolizálja

A legfinomabb minőségű csontporcelánból készült terítékeket egy leheletvékony, indiai henna mintákat idéző alapdekor teszi még fényűzőbbé. Ezek környezetében jelennek meg a különböző domináns virágmotívumok, melyek a terített aztalon pont olyan harmonikus szimbiózist alkotnak egymással, mint az ihletet adó 700 évvel ezelőtti  kertek csodaszép növénytársításai.

A tányérok, kínáló tálak, reggeliző szettek, teás kannák, csészek, kiöntők és tortatartók ezen stílusos eleganciája az étkezéseket a napszaktól és ünnepi alkalmaktól függetlenül, mindig páratlan kulinális és vizuális élménnyé varázsolja.

Ugyanakkor végtelen izgalmas és figyelereméltó az az ellentét is,
ahogyan a letisztult, kortárs formákat körbefonja a gazdag, organikus díszítés, ezzel téve  a Quinsai Gardent egyszer s mind a klasszikus és a modern asztalkúltúra igazi ékkövévé, mely ebben az évben még utoljára elérhető a Villeroy & Boch kínálatában.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

1052 Budapest, Régi posta utca 5.
+36 20 523 9834
info@vbshop.hu
https://www.vbshop.hu/
6720 Szeged, Kölcsey utca 2.
+36 20 485 9156
szeged@vbshop.hu
http://villeroyszeged.hu/
További  CIKKEK  és  KÉPEK