INOUT GARDEN

Hogyan lesznek hosszú életűek a beltéri burkolatok?

A legszebb beltéri burkolatok is lehetnek bosszúság és anyagi veszteség forrásai, ha a nem megfelelő szigetelés, ragasztás, vagy fugázás hiányában, funkcionalitásukban sérülnek.

Ahhoz, hogy a drága beltéri burkolatok szépek és tartósak maradjanak, körültekintően kell eljárni és kiválasztani, ezeket a láthatatlan részleteket is.

Szép az a burkolat, ami nekünk tetszik. És az, amit esztétikailag szépen raknak le. Sarkok, derékszögek, illesztések, minden korrektül precízen kerülnek kialakításra. DE! ez még önmagában kevés ahhoz, hogy jó is legyen.

Egy burkolat akkor jó, ha tartós. Tarós pedig attól lesz, ha műszakilag jól rakják le. Vagyis sem anyagi, sem kényelmi megfontolásból nem térnek el a nem térnek el megfelelő rétegrendektől, a szigetelési és fugázási metodusoktól.

Aztán az sem mindegy, hogy:

  • konyháról, fürdőszobáról, vagy lakószobákról van szó
  • illetve radiátoros, vagy padlófűtéses a helyiség

Mindegyik más megoldást kíván, ami ha nem teljesül maradéktalanul, a végeredmény látja kárát, ráadásul hamarabb, mint azt gondolnánk…

AZ ELSŐ KRITÉRIUM: AZ ALJZAT TÖKÉLETES ELŐKÉSZÍTÉSE

A Baumit önterülő aljzatkiegyenlítői minden alapfelületen garantálják a legoptimálisabb eredményt mind réteg-, mind kötésvastagságban, melyek speciálisa szálerősítésüknek köszönhetően tartósak és fokozottan kopásállók.

A lehető legtökéletesebb, tükörsíma aljzat előkészítés különösen fontos a ma divatos óriás lapok esetében, ahol a legkisebb egyenetlenség, a legapróbb ott marad szemcse, szennyeződés is visszafordíthatatlan kárt tud tenni a burkolólapokban.

Az egyenetlenség miatt keletkezett felületi feszültség a lapok repedéséhez, töréséhez vezethet, ami akár egyetlen mega burkolólap esetén is azonnal több 10 000, vagy akár 100 000 Ft-os kárt is okozhat.

HOL ÉS MIÉRT ELENGEDHETETLEN A PROFI VÍZSZIGETELÉS?

Fürdőszoba talán a legpreferáltabb helyiség, ahol a legszerteágazóbb szempontoknak kell megfeleleni.  Kiemelt fontossággal bír a ragasztóanyag, a vízszigetelés, és a fugázó kiválasztása – hiszen  a hidegburkolat nem azonos a vízszigeteléssel.
Megfelelő védelmet a víz ellen, csak külön szigetelőréteg kialakításával lehet elérni. Mindegy, hogy a legnagyobb víz igénybevételnek kitett zuhanyzó padozatáról, faláról, vagy a fürdőszoba egészéről beszélünk. A víz ugyanis ha egyszer elszabadul, bárhová  elér…

Ha nincs, vagy nem megfelelő a vízszigetelés a fürdőszobában, azt hamar észrevesszük

  • vagy a  fürdőszoba külső falának,
  • vagy a fürdőszobával szomszédos helyiségek falának / mennyezetének foltosodásából.

A BAUMIT környezetbarát, oldószermentes vízszigetelése hengerelhető, vagy glettelhető formában, közvetlenül vihető fel az épített zuhanyozók, zuhanyfülkék és általánosságban a fürdőszobák /konyhák kerámiaburkolatai alá.

A vízszigeteléskor a pontot az i-re, a megfelelő fugázó teszi fel. Az egy dolog, hogy esztétikailag milyen nekünk tetsző színt választunk, azonban jó tudni, hogy a fugáknak a szín mellett, funkcionális szerepük is van.

Vannak egyszerű cementalapúak, vannak rugalmas, és vannak  szennytaszító, baktériummentes és penészálló változatok is.

Vagyis a kínálat óriási, és ne csak a látvány befolyásolja a döntést, hanem az is, hogy milyen helyiségbe kerül a fuga.

A konyhában, fürdőszobában elsődleges szempont a higiénia, a padlófütés felé pedig a rugalmasság.

Ezután már csak egyéni ízlés kérdése milyen szín mellett döntünk. A lapoktól markánsan eltérő fugák a hálószerkezet játékára, a lapokkal azonos árnyalatok pedig az egységes felületi megjelenésre nyújtanak megoldást.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK