INOUT GARDEN

Brokis kortárs kézműves lámpa

Brokis kortárs kézműves lámpa

Bevallom őszintén, kissé elfogult vagyok  Cseh Köztársaságban alapított BROKIS kortárs design lámpái iránt…

A kézzel fúvott üveg precíz, aprólékos kialakítása minden Brokis terméknek megkülönböztető, tartós karaktert és kiemelkedő minőséget biztosít. Az üveg árnyalatai többszörös olvadt üvegrétegből kerülnek kialakításra, amelyek mindegyikét üvegmesterek vizsgálják, mielőtt azt az öntőformába befúvnák.

Az egyszerű formák izgalmas alakot öltenek. Gyakran további természetes anyagokkal, fával és különböző fémekkel párosulnak, így hozva létre a tökéletesen funkcionális és különleges üveg designt.

Ez az egyszerű tervezés- és kifejezésmód, valamint a kreatív gondolkodási folyamatok együttesen segítették hozzá Brokis tervezőit a világ számos design díjához.

Lucie Koldova, a világ egyik legelismertebb designerének nevéhez több gyönyörű lámpa is fűződik a BROKIS kínálatában. Ezek közül most az egyik nagy kedvencem, a Dan Yeffet -el közösen tervezett BALLOONS -t vettem kicsit nagyító alá.

A BALLONS, a BROKIS portfólió egyik pillére, egy egyszerű, de időtlen lámpa gyűjtemény. Átlátszó, majdnem láthatatlan léggömb, amely lebegő-úszó izzótányérjával elegáns  fényforrásként szolgál bármilyen környezetben.

A kiemelkedő minőségű, vékony, kézi fúvott üveg természetes szépségét az átlátszó léggömbök tiszta megjelenése hangsúlyozza.

A gyűjtemény egy kisebb asztali és két nagyobb, padlóra is helyezhető, szabadon álló modellből áll.  A rudimentális formákat öltő léggömbök a hőlégballonok formáit sejtetik, a manufaktúrális üvegek minden eleganciájával.

A szoborszépségű design varázsa két független üvegszelvény integrációjában rejlik, ami egyetlen kerek egész benyomását kelti.

Lenyűgöző arányai és  kézzel formázott fém reflektortányérja a gyűjtemény meghatározó vonása. A legnagyobb méretű variánsa és annak csodálatosan tiszta egységes üvegárnyalata az üvegfúvó technológia határait feszegeti, miközben bemutatja a cseh üveggyártók kivételes mesteri tudását.