INOUT GARDEN

Attraktív Tom Dixon lámpa

Attraktív Tom Dixon lámpa

Pont mint a ragyogó  gyémánt – úgy szikrázik TOM DIXON idei lámpa újdonsága a CUT…  A futurisztikus arculatú CUT, a legszebb optikai játékok egyikét prezentálja. Egy, térben és időben létrejött különleges tükröződést, mely a lámpa fel-, és  lekapcsolásakor mutatja önmaga egyedülálló valóját.

A lámpa lekapcsolt formájában egy átlátszatlan, tükrös  fémhatású sokszög  gyémántformát mutat ami felkapcsolva mint egy varázsütésre, életre kel. Átlátszóvá válik és különleges kaleidoszkópos prizma hatással szórja a fényt minden irányban.

A fénylő gömbök, mint végtelen tükröződésű, hipnotizáló reflexiók jelennek meg az enteriőrben, krómozott, vagy füstös felületükkel, függesztékként, mennyezeti-, illetve falilámpákként.

A függesztékek kétféle formában, egy tömzsibb, és egy nyújtottabb, magasabb alakban léteznek, egyesével és csoportosan is tervezhetők, akár a kétféle alak, vagy a kétféle szín kombinálásával is.

A csalóka látvány ellenére, a lámpák nem kicsik, a nagyobb változat 50*55,  a kisebb pedig 31*44 centiméteres.

A CULT attraktív designján túl,  annak falra vetített organikus  fényjátéka mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Érdemes egy pillanatra eljátszani a gondolattal, hogyan is mutatna TOM DIXON lámpa újdonsága egy modern, minimál otthon letisztult enteriőrjében, és milyen “váratlanra”  lenne képes vizuálisan annak puritán falain…