INOUT GARDEN

Ékszerdoboz a Rózsadomb lábánál

A Rózsadomb lábánál található egy gyönyörű szecessziós épület, amelynek tervezője a magyar építészet egyik kiemelkedő alakja,  Fischer Ferenc építész volt. Ebben a franciaudvaros házban található az a teljeskörűen felújított modern kislakás, amit Nagy Tímea építészmérnök álmodott hívogató barátságos otthonná.

A ház hangulatát a nyers kőlábazat fölötti igényes architektúrájú vakolt homlokzat, az előudvar kecses, dupla erkély sora és az egyedi tervezésű nyílászárók adják, amelyek elegáns jegyei az épületnek.

A kor építési szabályozásának megfelelően az előkertet kis kőlábazaton álló kovácsoltvas kerítés választja el a közterülettől, ami egyszerre láttat, ugyanakkor sejtelmesen takar is a kíváncsi tekintetek elől.

A lakás közvetlenül az épület bejárata mellett található, így lépcsőzés nélkül közelíthetjük meg. Tervezése előtt a legfontosabb szempont az volt, hogy mind egy fiatal, mind egy idősebb pár igényeit  maximálisan kiszolgálja.
A lakásba belépve azonnal a legfontosabb, központi részébe, a konyha-előtér közös terébe lépünk, ami egyben a társasági élet színtere is. Ahhoz, hogy a megfelelő tágasság érzetét keltse az eredeti falak kibontásra kerültek, ezáltal kinyílt a tér. A tervező az utolsó négyzetcentiméterig kihasználta a térben rejlő lehetőségeket.

Így ez az enteriőr rész nagyvonalú eleganciát áraszt a lakás teljes területéhez képest.

Ahogy a bejárat felől haladunk befelé a lakásba, úgy vannak egymás után sorban felfűzve a terek a csendesebb zónák felé.
A nappali egy légtérbe került az étkezővel, ahonnan a hálószoba intim zónája is nyílik, hatalmas beépített gardróbbal és egy kis, udvari kilépő terasszal.
A lakás különlegessége, hogy a hálószobát lehatároló fal 45°-os szögben került leválasztásra annak érdekében, hogy a természetes fény minél mélyebben jusson be a helyiségekbe.

A fürdőszobában a korábbi fürdőkádat helytakarékossági szempontok miatt felsőkategóriás Hüppe zuhanykabin váltotta fel, szomszédságában különleges Sapho INFRANE beton mosdóval és minőségi  Hansgrohe csaptelepekkel. A WC bár nem külön helyiségben, viszont vizuálisan lehatárolvateljes egészében takarásba kerültamely fontos szempont volt a kialakítás során.

Az enteriőr teljes átalakításon esett át, cserére kerültek mind a látható, mind a láthatatlan részei. A padló rétegrendjétől indulóan, a gépészeti és elektromos vezetékezéseken, a nyílászáró cserén és burkolásokon keresztül a falfestésig, kizárólag felső- és luxuskategóriás termékekkel készült a kivitelezés.

Az energia hatékonyság szempontjából a lakás minden helyiségében padlófűtés került kialakításra, helyiségenkénti szabályzással. Mivel védett, műemléki épületről van szó, kizárólag fa nyílászárók kerülhettek beépítésre, így a választás a kiemelkedő minőségű és esztétikájú tömörfa Jola nyílászárókra esett.

A rózsadombi ékszerdoboz minden részlete a finomságot és igényességet tükrözi, amelynek végső bebútorozása leendő lakóira vár.

Információk |  Elérhetőségek

TERVEZÉS

NAGY TÍMEA ÉPÍTÉSZMÉRNÖK | ARCHITECT

 

Mobil:
+36 70 380 3087

E-mail:
nagytimea80@gmail.com

Weboldal:
http://fantidordesign.hu/

BEÉPÍTETT TERMÉKEK

Falfesték: Benjamin Moore October Mist (fürdő), Morning Dew (konyha, nappali, háló)
Világítás: Elter Kft, Pontlight Kft.
Egyedi bútorok gyártása: Fefa Design Kft.
Függöny: Hajnal Projekt Design Kft.
Szaniterek: Hansgrohe, Szaniter és Klíma Center
Mosdótál: Sapho INFRANE beton mosdó
Zuhany: Hüppe
Padló: Kaindl Parketta
Hidegburkolatok: Mészáros és Társa Kft.: Equipe Urban Melange Silver, Equipe Lanse Viridian,
Ergon, Stonetalk White Minimal Naturale Rett, Arcana Ceramica Miscela Nacar
Kapcsolók: Üveg érintőkapcsolók Livolo Hungary Kft.
Konyhai gépek: Whirlpool Márkabolt Kft.
Mosogatómedence: Blanco
Dekor: Art&Deco Lakberendezés
Ablak: Jola
Ajtó: Áron Ház