INOUT GARDEN

Luxus villa Budán

Egy budai villa tulajdonosának felkérésére, az újonnan épültház tereinek kialakítására, különlegesen szép, stílusos enteriőröket tervezett DÓRÓ JUDIT belsőépítész.

A ház és a belső modern stílust képvisel ezért a belső designt is ezekkel összhangban került kialakításra. Alapvető igény volt a nagyon elegáns, luxus hatás megjelenítése, a melegtónusok a barnás és arany színek, puha otthonosságot kölcsönző puha anyagok használata.

A megbízó és a belsőépítész az egy évig tartó tervezéssel szintenként haladt, amiből most az eddig elkészült emeleti részt mutatjuk be.

Adottság volt a galérián megjelenő fafurnérral ellátott falburkolat, ami a belső ajtók és a rejtett szekrényajtók burkolata is volt egyben. Minden színárnyalat és burkolat ehhez igazítva lett kiválasztva és összhangba hozva egymással.

Dóró Judit belsőépítész

A galéria orsótéri falán egy rusztikus palaburkolat volt, mely a Megrendelő által kívánt stílushoz nem passzolt, ezért megrendelői kérésre ez egy elegáns bézs onyx hatású, magasfényű burkolatra lett cserélve, modern fugaosztásokkal.

Az orsótéri falak rövid oldalaira sávosan burkolt bronztükör burkolat került, amely a házban több helyen is megjelenik majd, mint visszatérő stíluselem.

A galéria már meglévő üvegkorlátja design és praktikum szempontból is egy kecses arany burkolatot kapott. Az emeletre érkezve egy extravagáns, stílusos 3d hatású falburkolat és led hangulatvilágítással ellátott fémes falidekor fogad minket.

A mennyezeten körbefutó gipszkarton párkány szintén arany fémburkolatot kapott, mintegy keretezve és kiemelve ezt a kontúrvonalat, így a fehér mennyezet egy könnyed játékosságot közvetít.

A meglévő fa parketta egy elegáns bronz greslappal és arany sávokkal keretszerűen lett kombinálva, mely szintén szép és elegáns kiemelése az egyébként háttérben meghúzódó lépcsőtérnek.

A szobaajtó kétoldalán futó nyitott polcos elemek is új designt kaptak, hogy szerves részei lehessenek a térnek, hasonlóan a meglévő rozsdamentes acélburkolatos lifthez, mely az új designhoz igazodva bronzos csillogású, arany hatású anyagok ötvözésével lett kialakítva.

Egy különleges artdeco hatású designminta jelenik meg a kettényíló liftajtón, sugallva az eleganciát, nagyvonalúságot, melynek megkoronázásaként kristálylámpák csillognak a térben.

A minden részletében eleganciát sugalló  szülői lakosztályban folytatódik az eddigi nagyvonalú anyaghasználat. A tér királynője, a modern tükörburkolatos baldahinos, ledekkel megvilágított ágy. Ennek különlegessége a hátfalán egy aranybetétekkel ellátott kárpitozott rész, melyet szintén led világítás emel ki.

A tükörburkolatos, bőrrel bevont szekrényfrontos gardróbszekrény designban szervesen igazodik és egységet alkot a szoba többi elemével. Az onyx falburkolat itt is több helyen megjelenik, viszont a komód fölötti designtükör mögött kimondottan fókuszáló szereppel.

A konzolosan lebegő tv fal extravagáns kőbe mart arany geometrikus mintázata, mint egy visszatérő motívumként jelenik meg a ház több pontján, csakúgy, mint az üvegajtókon lévő arany növénymintázat is.

A helyiség különlegessége az ágy kétoldalán megjelenő organikus mintavilágú üvegfelület, melyek egyben az ágyfejvég mögé tolható ajtók is. A kristálycsillárok itt is a decensen elegáns extravagancia jegyében kerültek kiválasztásra.

A hálórész, a hozzá szerves egységben kapcsolódó gardrób és fürdőszoba helyiség által válik luxus lakosztállyá.

A keskeny gardróbhelyiséget világos színek, áttetsző, tükröződő felületek és led világítások teszik tágassá. A fémek kemény, csillogását, finom textilek ellensúlyozzák.

A fürdő helyiség intimitását a kevésbé belátható üvegajtók biztosítják. Méreténél fogva ez a helyiség inkább szobaszerű, mintsem fürdő. A hidegburkolat itt adottság volt, így a többi stílusmeghatározó burkolat kiválasztásánál fő szempont a harmonizáció volt. Így került a helyiségbe a Sicis üvegmozaik, mely mint egy kép jelenik meg a királynői színvonalú aranyburkolatos fürdőkád fölött.

A kád előtt megjelenő gyönyörű onyx burkolatú dobogó méginkább kiemeli a térből az ovális kádat.

A színezett bronzüveges zuhanykabin üvegén szintén visszaköszön a fürdőszoba több pontján is megjelnő artdeco minta.

A helyiség másik ékköve a nagyvonalú mosdószekrény és környezete. A különleges megjelnésű tükrösszekrényt kétoldalról függesztett lámpák fogják közre, és emelik a térbe. Ennek kerete az ismétlődő geometrikus minta, itt átvilágított kivitelben.

Az alapvetően világos és semleges hidegburkolatokat a barnás, bronzos és arany árnyalatok csillogása, és játéka teszi stílusossá.

A kiegészítő világításoknak ebben a helyiségben is fontos szerepük van, amik itt félkör alakú függesztett kristályos lámpatestek formájában jelennek meg.

Az emelti részben a gyerek-lakosztály kapott még helyet, mely szintén több helyiségből áll. Egyik irányban a gyerekhálószoba-fürdőszoba- nappali-télikert, másik irányban pedig a gardrób rész helyezkedik el.

Az elegancia itt a tinilányhoz illő módon tovább folytatódik. Színekben a púder, fehér és arany dominál, kevés bronzzal és kristállyal kombinálva. A hálószoba nem túl nagy ezért helykihasználás szempontjából nagy odafigyelést igényelt. Fontos szempont volt a sok tárolóegység kialakítása a zsúfoltság hatása nélkül.

A beszélgetős sarok és egy nagyobb alkotásra és tanulásra is alkalmas íróasztalaz ablak alatt helyezkedik el.

Az alvókuckó extra átvilágított különleges onyx burkolata itt is stíluseleme lett a gyerekszoba szekciónak, ide passzoló, modern kristálycsillárral.

A hálórészből a fürdőbe egy bronztükrös kapuzat vezet át stílusosan. A gyerekfürdőszobában szintén adott volt néhány hidegburkolat, melyet a már alkalmazott púderes és bronzos burkolatokkal kerültek kiegészítésre.

A tágas viszont keskeny fürdőben fontos volt a világos színek használata. Fő elem a mosdóbútort keretező teljes magasságú ledes tükör és az ezt keretező átvilágított onyxburkolat.

A felnőtt fürdőhöz hasonlóan itt is a szobaszerű megjelenítés volt a fő szempont, melyet a színes kristálycsillár és a függönyözés is hangsúlyoz. A fürdőkád hajlított burkolatában megjelenő arany, és a mosdószekrény  tagolásai tovább erősítik a helyiség artdeco jellegét.

Nappali a természetben.

A gyereknappali a hálószobához csatlakozik, mely nyitható üvegfelületei által egybenyitható a terasszal. Itt kapott helyet a biokandallós tvfal, egy társalgókuckó és egy áttetsző függőfotel is. A nem túl nagy helyiséget világos anyagok, és áttetsző felületek teszik frissé, üdévé, tágassá – és a természet részévé. Ezt az érzést tovább hangsúlyozza egy természetet idéző designtapéta, egy felhőszerű csillár, a csillagokat idéző mennyezeti ledvilágítás, és növénymotívumos dekorelemek.

A többfunkciós  tinigardrób különállóan helyezkedik el a gyerekrésztől. Ebben a kirstálycsilláros, elegáns körpuffos helyiségben kapott helyet a zongora is, egy tv fal, a fésülködő egység és természetesen a zárt  nyitott ruhatárolós egységek.

A zárható szekrények egyes ajtajai bársonnyal kárpitozottak, csakúgy mint a fésülködős rész fiókja és falburkolata. A szépítkezős egységet a bronzkeretezésű ledes tükör keretezi, melyek környezetében a  hangulatfényeknek szintén kiemelő szerepük van. A design bútorfoganytúk, ajtókilincsek kiválasztása fontos részlet volt, hiszen összhangban kellett lenni a megálmodott és kialakított stílussal.

Minden apró részlet gondos megtervezése által jött létre ez a nem mindennapi, villaépülethez illő emelkedett mégis otthonos és elegáns hangulat.

További képek:

Látványtervek és szöveg: Dóró Judit – Render képek készítése: Dotdesign
A tervek minden egyes részletei szerzői jog védelme alatt állnak és a DD Interior Stúdió tulajdonát képezik!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

DÓRÓ JUDIT belsőépítész, lakberendező