INOUT GARDEN

Foamglas® Perinsul energiahatékony szigetelés hőhidak ellen

Nincs ember akit ne érintene napjaink legneuralgikusabb problémája: hogyan lehet lakóépületeinket, otthonaikat energetikai szempontból a legoptimálisabban és leggazdaságosabban, vagyis anyagilag finanszírozható módon fenntartani. A kérdés érinti az épület szigetelések minden részletét: a homlokzattól a lábazatokon,  a pince és garázsfödémeken, és szarufák közötti szigetelésen át egészen a hőhídakig.

Aktualitása miatt folyamatosan, több cikket is írtam már a szigetelés ezen különböző területeiről, amiket itt olvashattok:

https://inoutdesign.hu/blog/rockwool-energiahatekony-fodem-szigeteles/

https://inoutdesign.hu/blog/miert-nyero-a-grafit-hoszigeteles/

Ezek folytatásaként a hőhidak elleni védekezésre térnék ki részletesebben, melyre az egyik legkiválóbb megoldás, a korszerű, környezettudatos és energiahatékony  Foamglas® Perinsul szigetelés.

DE MI IS AZ A FOAMGLAS® PERINSUL

Ez egy innovatív, teljesen víz- és páraálló habüveg anyagú hőhíd megszakító elem, melyet a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek professzionális hőszigetelésére fejlesztettek ki.

Alkalmazhatók tartófalak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre, mivel szerkezetében hőszigetelt kapcsolatot alakít ki padlók, falak, tetők és nyílások csatlakozásainál.

MIÉRT JÁTSZIK FONTOS SZEREPET A SZIGETELÉSEK SORÁBAN?

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz, vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezetnek.

Az egyik ilyen, és legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában elhelyezkedő falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

Foamglas® Perinsul keresztmetszete tartósan száraz marad, nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, miközben maximálisan védi a felmenő falakat a talajpárától és felszívódó nedvességtől.

Párazáró réteggel ellátott cellaszerkezetük teljes egészében megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba, így a hibátlan tervezéssel és kivitelezéssel kialakított szigeteléssel a nedvesség vagy penész okozta károk teljes egészében kizárhatók.

Speciális műszaki tulajdonságainál fogva a FOAMGLAS PERINSUL az egyetlen olyan építőelem, amely  egyetlen terméken belül, egyszerre rendelkezik hőszigetelő, teherhordó és párazáró képességgel, ennek okán pedig kiváló megoldás a hőhídak kiküszöbölésére és a magas szintű tervezői elvárások kielégítésére.

Legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg.

Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni, tűzálló anyaga éghető anyagot nem tartalmaz, szerves és szervetlen oldószereknek egyaránt ellenáll.  Előállítása,  beépítése, használata és ártalmatlanítása során mindvégig környezetbarát marad, semmilyen ökológiailag káros anyagot nem tartalmaz.

Nem szennyezi sem a talajt sem a talajvizet, nincsenek egészségkárosító, rákkeltő hatásai.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI ?

Fontos, hogy a Foamglas® Perinsul hőszigetelést teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben lehet alkalmazni!

Beépítése során az elemeket a teherhordó falak alá, habarcsba kell fektetni. A hosszanti toldásokat habarcs nélkül kell ütköztetni, míg ahabarcs a hőhídmegszakító elemek alá és fölé kerül ágyazatként.

A FOAMGLAS® PERINSUL ELŐNYEI

  • Hatékony párazáró
  • Nincs páralecsapódás
  • Nagy teherbírású
  • Éghetetlen
  • Állati kártevőkkel, rovarokkal, rágcsálókkal szemben ellenálló
  • Rothadás- és penészálló
  • Méretpontos
  • Egyszerűen vágható
  • Hőszigetelő képességét megőrzi az épület teljes élettartama alatt

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK