INOUT GARDEN

Miért jó a grafit hőszigetelés?

Miért jó a grafit hőszigetelés?

A grafit hőszigetelés – bár ma már tucatnyi hőszigetelő anyag van forgalomban – a legkiemelkedőbb hatékonyságú szigetelések egyike. Az egyre szigorodó épületenergetikai szabályozás, no és az utóbbi hónapok elszabadult energia árai egyre hatékonyabb hőszigetelést követelnek – ennek pedig vagy extrém vastag, vagy minőségileg magasabban kvalitált szigetelőanyagokkal lehet megfelelni.

Az  AUSTROTHERM GRAFIT® és GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezei maximálisan megfelelnek a legújabb és legszigorúbb hőtechnikai követelményeknek is.

A SZÍN AMI MEGKÜLÖNBÖZTET

Az innovatív hőszigetelő anyag jellemző szürke színét az ultra-finom szemcséjű grafit adaléknak köszönheti, melynek köszönhetően a hőszigetelő képessége akár 15- 33%-kal is emelkedik a közismert fehér színű táblákhoz képest. Ez a szám pedig nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást is jelent!

A GRAFIT HŐSZIGETELÉS ELŐNYEI

  • mivel a grafit adalékon kívül, semmi másban nem tér el a hagyományos fehér szigetelő lemezektől, alkalmazása nem igényel semmilyen új technikát, tudást és szerszámot
  • új- és utólagos szigetelésre egyaránt alkalmasak
  • kiemelkedő energiatakarékos megoldás, kiemelkedő hőszigetelő képességgel
  • a hagyományos fehér hőszigetelő táblákhoz képest ugyanannak a hőszigetelő értéknek az eléréséhez  vékonyabb formában kell alkalmazni
  • ez a gyártás során is anyag- és energiamegtakarítást jelent
  • könnyű kivitelezés a rugalmas, un. ProfiContact ragasztós rögzítésnek köszönhetően
  • tartós, sérülésmentes, erős, homlokzati felületet nyújt
  • színezés után hibátlan, egyenes felületeket, esztétikus megjelenést ad
  • időjárásálló
  • egyszerűen és jól tisztítható

MIRE FIGYELJÜNK?

A  kezeletlen felületű grafitszemcsés hőszigetelő anyagoknak egyetlen hátránya van a nem ajánlott forró nyári napon tűző napsütésben dolgozni vele. Ilyen időjárási körülmények közt grafittartalma miatt olyan mértékben tudna felmelegedni, ami a homlokzati hőszigetelésnél kivitelezési problémákhoz vezethet.

DE! Erre is van megoldás. A kivitelezés ideje alatt egyszerűen állványhálóval kell védeni a teljes szigetelendő felületet az erős napsugárzástól vagy nem a sima GRAFIT, hanem a GRAFIT REFLEX® hőszigetelő anyagot kell alkalmazni.

Ez utóbbi olyan GRAFIT® termék, mely egyik oldalára gyárilag felhordott – világos rózsaszín – festékbevonatot kapott, így jelentős mértékben mértékben visszaveri a napsugárzást.

Ez az egyedi fejlesztésű festék emellett nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztó rétegnek.  Így a táblák nem melegszenek fel túlzottan, a ragasztó megbízhatóan tartani fogja a hőszigetelést.

Ezért a megbízható kivitelezés érdekében homlokzati felületeken a festett felületű  grafitadalékos hőszigetelésre, a  GRAFIT REFLEX®  javasolt, mégpedig  a festett felületükkel kifelé nézve.

Amennyiben szükséges, a rögzítést a ragasztó megkötése után dűbelezéssel lehet teljessé tenni.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

Bemutatóterem: 1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00
Telefon:
  +36 1 433 0500
E-mail:lambda@lambda.hu
Weboldal: www.lambda.hu
Cikkek a forgalmazó további termékeiről: itt olvashatók