VELUX | CABRIO

HOGYAN LESZ EGY TETŐABLAKBÓL TETŐERKÉLY?

A Velux Cabrio egy tetőtéri ablakból kinyitható tetőerkély, ami valódi luxus érzését kelt a tetőtéri otthonokban. A fény akadálytalanul áramlik be a helyiség minden szegletébe,  a szabad kilátás végtelen, a természet pedig szinte beköltözik a szobába…

Az extra energiatakarékos, háromrétegű üveggel készülő Cabrio tetőablak alsó eleme erkélyszerűen nyitható, oldalsó rácsa automatikusan lenyílik és csukódik.

Zárt állapotban kívülről nézve semmiben nem különbözik a tetőtéri ablakoktól, talán csak mérete az, amire felfigyelünk.

Kinyitva azonban, mint egy franciaerkélyre, úgy léphetünk ki a szabadba.

A stabil balkonná nyitható rendszer révén, a helyiség teljesen megváltozik.  A tetőtéri szoba nyitottabbá, szabadabbá válik , fénnyel, levegővel és élettel telik meg.

A speciális műszaki megoldású Cabrio tetőablak kizárólag térdfal nélküli tetőterekbe építhető be.

Amennyiben kicsit beljebb tervezzük a térbe, akár egy kisebb, kiülős terasz is kialakítható a ferde tetősíkban.

Nyitása és zárása pont olyan egyszerű, mint a hagyományos tetőtéri ablakoké. Egy egyszerű mozdulattal kinyitjuk a felfelé nyíló ablakot, majd könnyedén függőleges helyzetbe toljuk az alsó ablak elemet. Ezzel  egyidejűleg automatikusan lenyílik az  ablakelem két oldalához rögzített korlát és már ki is léphetünk az erkélyre.

MIÉRT JÓ DÖNTÉS A VELUX | CABRIO TETŐTÉRI ERKÉLY?

Beépítése leginkább 45 fokos tetőhajlásszögbe ajánlott, de az ettől hajlásszög sem okoz problémát. Az ajánlott hajlásszög 35°-53° közötti, a gyártó ezt az intervallumot ajánlja. Tetőfedés szempontjából sincsenek kritériumok, cseréppel, lemezfedéssel, zsindellyel fedett tetőkbe egyaránt integrálható.

FULL PANORÁMÁS KILÁTÁST NYÚJT

 

Mivel a Cabrio tetőerkély a padlószintre van építve,  ezért zárt állapotában is élvezetes kilátást nyújt, de a felső ablak felfelé-kifelé nyitásával megjelenő erkélyre kiállva, a teljes panorámát élvezhetjük.

EXTRA VILÁGOS TEREKET EREDMÉNYEZ

 

A VELUX | CABRIO tetőerkély összeköti az enteriőrt a külső környezetével, és a szinte padlótól, mennyezeti tartó hatalmas méretének köszönhetően hihetetlen mennyiségű fényt enged be az enteriőrbe.

TERMÉSZETES MÓDON SZELLŐZIK

 

A Velux | Cabrio felső kilincsét lebillentve a szellőzőnyíláson keresztül friss, szűrt levegő áramlik be a szobába. A szellőzőbe épített könnyen tisztítható, regenerálható légszűrő távol tartja a port, a polleneket, és a rovarokat is.

KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ

 

A külső üvegfelület megtisztításához egyszerűen körbe kell fordítani az ablakszárnyat 180°-ban majd ebben az állásban rögzíteni. Így a levegőszűrő betét könnyen kivehető és kimosható, majd ablakszárnyat tisztítóállásba kell rögzíteni és már lehet is az üveget tisztítani.

TÖBB IS EGYMÁS MELLÉ ÉPÍTHETŐ

 

Igény szerint több VELUX | CABRIO tetőerkélyt is egymás mellé sorolhatunk, így a látvány, a kilátás a fény mennyisége és a valódi terasz használat élménye még tovább fokozható. 

NÖVELI AZ INGATLAN ÉRTÉKÉT

 

Egyediségével és ezzel a plusz különleges funkcióval, mellyel a tetőtéri ablak erkéllyé alakítható, nagyban hozzájárul az ingatlan értékének növeléséhez.

Információk  |  Lambda Systeme Kft

GYÁRTÓ

 

VELUX Group

VELUX Group
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Denmark

VELUX Group

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:

1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Telefon: +36 1 433 0500
Email: lambda@lambda.hu

www.lambda.hu