INOUT GARDEN

Design fürdőszoba bútorok kerámia lapból

Design fürdőszoba bútorok kerámia lapból

Az utóbbi évek külföldi kiállításait járva egy új trendre figyeltem fel. Ez pedig a gres burkolatok újszerű felhasználási módja volt. Anno Bologna-ban, a Cersaie-on találkoztam először olyan épített mosdókkal, kádakkal, és polcokkal, melyek gresporcelánból készültek.

Mirage
Mirage
Mirage

De miért fordult a trend ebbe az irányba és miért készülnek kerámia lapokból fürdőszobai berendezések?

A válasz egyszerű, a gres burkolatok kiváló tulajdonságai miatt. Ezek a burkolatok tökéletes választások a fürdőszobák egyedi gyártású design mosdóihoz, kádjaihoz, és fürdőszoba bútoraihoz.

Tökéletesen alkalmasak, minden olyan környezetbe, ahol a higiénikus, a baktérium-, és gombamentes környezet nem csupán igény, de alapvető követelmény is.

A porcelánlapok antibakteriális tulajdonsága a gyártás során alkalmazott egyik legrégebbi eljárásnak, az égetésnek köszönhető.

Az égetés során a kerámia lapok (greslapok)  teljes egészében egységessé és porózus mentessé válnak. Ebből kifolyólag pedig a különféle szennyeződések – por, folyadék – sem megtapadni nem tugnak az anyag feleületén, sem beszivárogni nem tudnak annak belsejébe.

 

ABK
ABK

A kerámia burkolatokból tervezett mosdók, kádak és fürdőszoba bútorok a legújabb minimál trend képviselői. Megjelenésük mind színben, mind formában rendkívül változatos. A nagyméretű kerámia táblából a designerek jellemzően monolitikus megjelenésű,  pultra ültethető, pultba süllyesztett vagy szabadon álló kubus mosdókat alakítanak ki.
Van aki erre a tisztán funkcionalitásig lecsupaszított formákra azt mondja: rideg és élettelen – én inkább azt vallom: a kortárs formatervezés örök klasszikusai…

Mirage

Amikor az egyediség kerül fókuszba

Egy-egy ilyen mosdó azért is izgalmas, mert attől függően, hogy milyen textúrájú kerámiából készül, pont úgy fog kinézni, mintha pl. egyetlen valódi márvány, gránit, vagy onix tömbből faragták volna. A gyártók az éleken az illesztéseket láthatatlanná teszik, ezzel a kerámia lapok mintázata, erezete folyamatossá válva, egységesen futja körbe a geometrikus mosdó formát.

Mirage
Mirage
Mirage

Manapság a kortárs belsőépítészet előszeretettel tervez total look designt. Ilyenkor a hatalmas terekben a nagyvonalú összhatás érdekében, jellemzően egy anyag jelenik meg. Ehhez az irányzathoz keresve sem találni tökéletesebbet a nagyméretű kerámia burlkolólapoktól, hiszen padlón, falon, mosdó-, és zuhanyként egyaránt számos kreatív lehetőséget nyújtanak.

Az új fürdőszobai koncepció bútorai  egyedi eleganciájukkal a hangsúlyt a minőségére és stílusra helyezve, egy egyedülállóan kifinomult, esztétikai komplementaritás hoznak létre.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS INFORMÁCIÓ A FORGALMAZÓ ELÉRHETŐSÉGEIN

Bemutatóterem: 138 Budapest, Révész u. 29. RIVERLOFT épületében
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Telefon: Lang Veronika +3620 5181226
E-mail: dadobt.lang@gmail.com
Weboldal: www.goldengres.hu

TOVÁBBI CIKKEK A FORGALMAZÓTÓL