INOUT GARDEN

Innovatív homlokzatburkolat fajták

Innovatív homlokzatburkolat fajták

A homlokzatburkolatok amellett hogy a legmeghatározóbb esztétikai benyomást adják az épületről, jelentősen befolyásolják az épületfizikai tulajdonságokat is. Egy innovatív design  és egy kiemelkedő műszaki tartalom párosa, ma  ökológiai és energetikai szempontból kiemelkedő fontossággal bír.

A LAMBDA SYSTEME kínálatában számos újgenerációs rendszerrel találkozhatunk, melyek merőben eltérnek a hagyományos homlokzatburkolat megoldásoktól.

Ezek a kompakt lemez-, kerámia-, beton-, drótszövött homlokzatburkolatok, hihetetlen tervezői szabadságot, és változatos , egyedi építészeti megjelenéseket biztosítanak az épületeknek.

KOMPAKTLEMEZ HOMLOKZATBURKOLAT | TRESPA

A holland TRESPA  homlokzatburkolat egyet jelent a kiváló minőségű különleges megjelenésű homlokzati  építőlemezekkel.

 A lemezek a különleges gyártástechnológiájának köszönhetően extrém időjárás-, karc-, ütés-, kopás és grafiti állók, nehezen éghetők és 10 év színtartósági garanciával rendelkeznek.

A mai modern, kortárs építészet egyik preferált homlokzat burkolata. Síklapként vagy perforált formában alkalmazva, üveggel, fával, fémmel kombinálva, minden esetben magávalragadó vizuális élményt nyújt.

TRESPA | METEON

Attraktív, nagyméretű, homogén szerkezetű UV-, időjárás- és graffiti-álló sík panel. Tervezhető függőleges homlokzatburkolatként, erkélyburkolatként, kihasználva a széles színskálájában rejlő kreatív lehetőségeket.

Fényes, matt és félfényes felületi kivitelezéssel készülnek, mivel azonban felületük teljes egészében zárt pórusú, így minden esetben megőrzik a környezeti hatásokkal szembeni extrém ellenálló tulajdonságaikat.

TRESPA | PURA

Szintén kimagasló tartósság, UV-állósság és színstabilitás jellemzi, emellett rendkívül könnyen, akár egyszerű barkács szerszámokkal is megmunkálható.

Tökéletes választás a kortárs épületek letisztult homlokzatdesignjához, különös tekintettel az átszellőztetett rendszerű, energiahatékony megoldások kialakításakor.

A homlokzaton történő alkalmazásuk történhet rejtett, ragasztott kialakítással, átszellőztet rendszerek formájában és rejtett, mobilizálható rögzítéssel is, de alkalmazhatók akár különleges, perforált, vagy változatos formákra vágva, illetve lamellás épület árnyékolókként is.

KERÁMIA HOMLOKZAT BURKOLAT | ARGETON

13 színben létező időtlen szépségű, dekoratív sajtolt kerámia homlokzatburkolat, amely új és felújítandó épületeknél egyaránt alkalmazható.

Építészeti profiljai egyszerre funkcionálnak szellőző biztonsági paravánként és dekoratív építészeti elemként. A függőleges támasztékok között átnyúló, folytonos alumínium csövekre vannak szerelt burkoló elemek 1500×80×450 mm maximális méretig készülnek, melyek egyedi tartóvázakhoz kerülnek rögzítésre. A megtervezett szakaszok lehetnek négyzet, téglalap, alipszis, vagy kör alakúak, vízszintes vagy függőleges állásúak.

Egyediségét széles színválasztéka, és változatos felületképzése adja:

  • klasszikus megjelenésű, teljesen sima felületű lapok
  • különféle vájatos változatok
  • vonalazott megjelenésű egyedi burkolatok
  • különféle sarok-, íves-, és speciális elemek

Emellett ellenáll:

  • kőfelverődéseknek
  • viharkároknak, jégverésnek
  • felpattanó labdáknak
  • szándékos rongálásoknak

BETON HOMLOKZATBURKOLAT | RIEDER

Látványos design a német precizitásra jellemző pontossággal és állandóssággal. A Rierer homlatburkolatok a belsőépítészeti látszóbeton felületekkel vetetkedő széles struktúra- szín- és méretvariációban készülnek. A  13 mm vastag üvegszál erősítésű beton homlokzatburkoló panelek ellenállók, gazdaságosan fenntarthatók és rendkívül esztétikusak.

A panelek a maximális standard méretig, a minimális, újrahasznosítható hulladékképzés mellett, a tervezési koncepciónak megfelelően bármekkora egyedi méretben rendelhetők.

Mivel optimalizáltják a vágási hulladékot, gyakorlatilag bármilyen további specifikus méretek gyártására is képesek.

A teljes keresztmetszetükben festett betonpanelek színe, a természetes színes pigmenteknek köszönhetően  feltűnően teltek, és élénk, melyből az idők folyamán sem veszít.

Felületi struktúrájuk változatos, a homokfúvott, matt csiszolt, valamint a sima felületek a színekkel kombinálva kreatív lehetőségek tárházát nyújtják a változatos kortárs, modern és minimalista homlokzatok kialakításához.

DRÓTSZÖVÖTT HOMLOKZATBURKOLAT | HAVER & BOECKER

A világszerte elismert német gyártó drótszövött homlokzatburkolatai attraktív módon hangsúlyozzák és az épületek homlokzatképét.

A szőtt drótháló felületén tükröződő fények és árnyak, a nap és a felhők képei egy csillogó, második bőrt alkotnak az épületen. A gondosan megtervezett és helyesen kidolgozott homlokzat uv ellenálló, biztonságos, és zajelnyelő funkcióval is rendelkezik.

A nézőpont szögétől és a körülvevő fényviszonyoktól függően az anyag többféle megjelenése mindig más: az áttetszőtől az átláthatatlanig.

A szőtt dróthálók vízszintesen függesztve is beépíthetők – és beépítés milyensége jótékonyan befolyásolja a mögötte elhelyezkedő terek akusztikai tulajdonságait. A hálók lyukméretének, a szövés típusának és a hálót alkotó „drótok” vastagságának gondos megválasztásával igény szerinti csillapítás érhető el.

Legújabb fejlesztéseink egyike a WEAVE  LED rendszer, ami egyesíti az építészeti dróthálót a legújabb LED technológiával. Az épülethomlokzatok, mint nagy látható felületek, egyre inkább az új médiakommunikáció középpontjába kerülnek – erre pedig tökéletesen alkalmasak a Haver & Boecker építészeti drótszövetei.

Az IMAGIC WEAVE 16 millió színig egyedülállóan programozható fényeffektusokat teljes videó tartalmakat varázsol a drótháló felületére. Ezzel a homlokzatburkolat hagyományos funkciója egy új, modernista vizuális élménnyel bővül.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK