INOUT GARDEN

A+ környezetvédelmi minősített SLATE LITE kőfurnér burkolatok

A közelmúltban A+ környezetvédelmi minősítést kaptak az ultravékony, német Slate-Lite kőfurnér burkolatok.

A négyzetméterenként alig 1,5 kg súlyú és mindössze 1,5-2 mm vastagságú és valódi kőlapok nem ismeretlenek a belsőépítészet számára. A leheletvékony kőszeletek a legszebb valódói kövekből márványból, palából, homok- és mészkövekből készülnek, professzionális minőségben és teljes egészében német gyártásban.

A SLATE LITE valódi kőfurnér lapjai a nemzetközi VOC TEST alapján a különböző illékony vegyületekre nézve, a káros-anyag kibocsátás tekintetében érték el a a legjobb eredményt – 11 anyagra vizsgálva.

A teszten a SLATE LITE nem csupán az összes követelményt és határértéket teljesítette, hanem a teszt összes kibocsátási osztályában elérte az A+ kategóriát!

Ennek alapján jogosan állítható, a SALTE LITE kőfurnér burkolatok beltéri alkalmazásban is a legmagasabb minőségi, esztétikai és egészségvédelmi követelményeknek felelnek meg.

De mi is az a VOC kibocsátási teszt?

A VOC nemzetközi rövidítés: az illékony, vagy más néven aromás, szerves szénhidrogén vegyületeket jelenti.

Ezek az aromás szénhidrogének számos egészségügyi kockázatot rejtenek. A természetben az erdőtüzek és vulkánkitörések során keletkeznek, és általában keverék formájában fordulnak elő.

Azonban nem csak ott fordulnak elő, az iparban gyakran használt anyagok. A legismertebb aromás szénhidrogének, a xilol, benzol, toluol, és a pirének, a pirin, a piperidin és a formaldehyd. Ezek genotoxikus hatásuk miatt komoly egészségügyi veszélyforrást (magzati és immunrendszeri károsodást) jelentenek a megállapított határértékek felett.

Teljes bevitelük nem kerülhető el: de a legalacsonyabban tartható!

Az élelmiszer, az ivóvíz, a dohányfüst, a különféle (nem vizes bázisú) lakkok, ragasztók a bútorgyártás során felhasznált alap-, és segédanyagok, mind forrásai ezeknek az illékony anyagoknak.

A magas VOC szint komoly egészségügyi aggodalomra ad okot.

Bőr és szem irritációk, szaglási zavarok, fejfájás, szédülés, vérképzési zavarok: melyek nem tulajdoníthatók közvetlenül valamilyen betegségnek. Viszont minden tünet az egészségre kiható következmény lehet ott, ahol ezek az anyagok tartósan a megengedett érték felett  találhatók.

A VOC Test eredménye a német SLATE LITE kőfurnér burkolatok esetében

A tesztek egyértelműen bebizonyították, az olcsó, nem megfelelő minőségű, ellenőrizhetetlen gyártásból származó termékek – és most maradjunk csak a belsőépítészetnél – semmilyen szempontból nem felelnek meg a VOC Test által előírt követelményeknek.

Egyértelművé vált az ilyen termékek egészségügyi szempontból történő besorolásuk révén ​​nem alkalmas beltéri használatra! A vizsgálat eredményei alapján ezek megengedett határokat néha hússzorosan  is túllépték!

A SLATE LITE azonban nem állt meg itt. Folyamatos kutatással és innovációkkal fejlesztik és tesztelik termékeiket.

Céljuk, hogy azok minden szempontból a legkiválóbb műszaki minőséget, a legmagasabb esztétikai élményt, és a lehető legalacsonyabb, fogalmazzunk úgy NULLA egészségügyi kockázatot jelentsék a felhasználók számára

 

INFORMÁCIÓ

Forgalmazó:

SLATE LITE HUNGARY