INOUT GARDEN

FOAMGLAS – habüveg hőszigetelő rendszer

A FOAMGLAS habüveg hőszigetelő rendszer kimagasló tulajdonságai optimális védelmet biztosít az épületnek. Beépített párazáró réteggel ellátott cellaszerkezete megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba. Ennek és a professzionális tervezésnek / kivitelezésnek köszönhetően a nedvesség vagy penész okozta károk teljesen kizárhatók.

A habüveg hőszigetelő rendszer jellemzői

Megoldásait nagy teljesítményre és tartósságra tervezték. Állandó hőszigetelő értékének, könnyű beépíthetőségének és ultra-hosszú élettartamának köszönhetően alacsony fenntartási költségek és környezetbarát újrahasznosítás jellemzik

A hőszigetelő elemeket a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek megfelelő hőszigetelésére fejlesztette ki. Alkalmazhatók tartófalak, falak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre.

A hőszigetelő elemeket a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek megfelelő hőszigetelésére fejlesztette ki. Alkalmazhatók tartófalak, falak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre.

Hogyan akadályozza meg a FOAMGLAS a hőhíd keletkezését?

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak.

Ezek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz, vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezetnek.

Az egyik legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában a falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

A FOAMGLAS® PERINSUL „hőhídgátló”, habüvegből készülő építőelem, mely rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes.

Emellett víz- és párazáró, valamint tartósan jó hőszigetelő tulajdonságaival megfelel az ezeken a helyeken elvárt minden követelménynek.

Keresztmetszete tartósan száraz marad, és nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, illetve a falat megvédi a felszívódó nedvességtől is.

A FOAMGLAS habüveg hőszigetelő rendszer tulajdonságai

Különleges tulajdonságainak köszönhetően, a Foamglas a legszigorúbb épületfizikai követelményeknek is megfelel. Tökéletesen zárt cellaszerkezete miatt a habüveg rendkívül szilárd, teljesen vízálló,vízzáró és párazáró. Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni.

Anyaga tűzálló, éghető anyagot nem tartalmaz (A1) és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben. Életciklusa minden fázisában környezetbarát: előállítása, beépítése, használata és ártalmatlanítása során egyaránt.

A szervetlen, habosított üvegből készülő építőanyag nem tartalmaz olyan környezetre káros hajtóanyagot, mint például a CFC, HCFC, vagy a pentán. Nem rákkeltő, egészségre ártalmatlan, nem szennyezi a talajt és a talajvizet, és legfontosabb alkotóeleme a természetes, újrahasznosított üveg.

Ezen egyedülálló tulajdonságai teszik lehetővé a legkülönbözőbb körülmények közti felhasználását, azonban arra figyelni kell, hogy teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben alkalmazható.

INFORMÁCIÓ

Foamglas termék forgalmazó:

LAMBDA SYSTEME

FOAMGLAS PDF letöltés az ikonra kattintva

További cikkek a forgalmazótól:

ITT TALÁLHATÓK