INOUT GARDEN

Miért jó választás az ArGeTon kerámia homlokzatburkolat

Miért jó választás az ArGeTon kerámia homlokzatburkolat

Az ArGeTon kerámia homlokzatburkolat  egy időtlen szépségű, dekoratív kerámia homlokzatburkolat – a természetes szépségét sugárzó ősi agyag modern karakteres megjelenési formájában.

A tizenháromféle színben létező sajtolt kerámialapok kizárólag természetes nyersanyagokból, az erre a célra kifejlesztett görgős kemencékben egyesével és árnyalataiknak megfelelően különböző hőmérsékleten égetve készülnek.

A tartófalakhoz alumínium konzolokkal rögzített, kerámia lapokból álló homlokzatburkolat új- és felújításra váró  épületeknél egyaránt alkalmazható.

A kiemelkedően tartós,  mechanikai sérülésekkel és az időjárás viszontagságaival szemben is  maximálisan ellenálló burkolatrendszer széles elem- szín- és formaválasztékot kínál:

 

  • klasszikus megjelenésű, teljesen sima felületű lapok
  • különféle vájatos változatok
  • vonalazott megjelenésű egyedi burkolatok
  • különféle sarok-, íves-, és speciális elemek

Az ArGeTon kerámia homlokzatburkolat külső mechanikai hatásokkal szemben is kimagaslóan ellenálló. Szín- és formatartó, törés- és ütésálló. Ezért tökletesen helytáll olyan épületeken is, melyek homokzata folyamatosan oylan mechanikai terhelésnek, véletlen „baleseteknek” kitett, mint például a

  • felpattanó labdák
  • kőfelverődés
  • szándékos rongálás
  • viharkár, jégverés

Emellett az kerámia anyag tulajdonságaiból adódóan, semmiféle karbantartás, folyamatos uókezelést, ápolást nem igényel.

ARGETON KERÁMIA HOMLOKZATBURKOLAT SZÍNEK

26 féle neutrális árnyalata egyedi igényekre további, szinte végtelen színvariációk sorával bővíthető, a speciális glazúrozással és engóbozással kialakított felületbevonatoknak köszönhetően.

Az engób egy több ezer éves  agyagásványt tartalmazó természetes színezőanyag, úgynevezett agyagiszap, melyet még az első égetés előtt, speciális szórófejekkel visznek fel az anyag felületére.

Vagyis az engobozás során nem felületkezelésről, hanem az anyag felületébe égetendő folyamatról beszélünk és ez az, ami megvédi a felületet, akár a jégesővel szemben is.

Az ArGeTon®  építészeti profiljai emellett szellőző biztonsági paravánként vagy dekoratív építészeti elemként is használhatók. Látványuk az exkluzív eleganciát magas fokú funkcionálissal ötvözik.

A burkoló elemek maximum 1500 mm hosszúságig, 80 mm mélységig és 450 mm szélességig készülnek.

Szerelés tekintetében, függőleges támasztékok között átnyúló, folytonos alumínium csövekre vannak szerelve, amelyek egy egyedileg tervezett tartóvázhoz vannak rögzítve. A szakaszok lehetnek négyzet alakúak, kerekek, téglalap alakúak vagy elliptikusak, amelyek vízszintesen vagy függőlegesen is elhelyezhetők.

Acéllal, üveggel vagy fával kombinált lineáris megjelenése révén, a kortárs építészet stílusos, és időtlen eleganciájú kreatív homlokzatburkolatai. Designja  az egymást átfedő paneleken végigfutó fények és árnyékok egyedül álló játékát eredményezi, amit a különböző napszakokban, az épületre vetülő fényszögek idéznek elő.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK