INOUT GARDEN

Miért választottam LINDAB ereszcsatorna rendszert?

Az idei monszunokban a házunkon lévő régi ereszcsatorna rendszer többedszer is megadta magát, és komolyabb, Niagarára hajazó vízesést produkált, ami látványában ugyan a huha élmény volt, azonban anyagiakban komoly károkat is produkált.

Akkor konstatáltuk végérvényesen, hiába a gondosan megtervezett és szépen kivitelezett tető, ha a csapadékvíz elvezetésére nem fordítunk kellő gondot.

A LINDAB ereszcsatorna rendszerek az egyik legjobb választás napjaink kiszámíthatatlan időjárása, a hirtelen tavaszi olvadások, az özönvízszerű nyári esőzések miatt lezúduló hatalmas vízmennyiség elvezetésére. Mondhatnám, a hivatalos érvet…

Mivel azonban mi egy régi és nem tökéletesen kivitelezett rendszer rendszer hibáit a saját kárunkon tapasztaltuk meg, most már tapasztalatból is mondhatom a legjobb döntést hoztuk meg, amikor Lindab ereszcsatorna rendszerre váltottunk.

A  hatékony csapadékvíz elvezetés és ellene történő védekezés két részből áll:

  • a tetőről össze kell gyűjteni a csapadékot
  • majd azt el kell vezetni a ház közvetlen közeléből

Ebben nyújtanak hathatós segítséget a professzionális LINDAB RAINLINE ereszrendszerek.

Az ereszcsatorna rendszerek
egyrészt a ház alapját hivatottak megvédeni a tetőről lezúduló víztömegtől, másfelől óvják az oldalfalakat, a vakolatot
és a lábazatot a rendszeres esőtől.

Ha ezt az elején elvétjük, akkor már csak utólagos javítással orvosolhatjuk mind az esztétikai, mind a szerkezeti károkat. Ez pedig nagyságrendekkel nagyobb költség, mint egy kellő  időben kialakított profi ereszcsatorna és vízelvezető rendszer.

AZ ERESZCSATORNA KETTŐS SZEREPE

  • funkcionalitás
  • esztétikum

Egy maradéktalanul funkcionáló ereszcsatorna-rendszer minden esetben szakmai tervezést és szerelést igényel. A kialakítás megtervezésékor döntő szerepet játszik:

  • a tető formája
  • nagysága
  • dőlésszöge
  • az ereszcsatorna lejtése
  • a lefolyócsövek mennyisége
  • és azoknak  tető megfelelő pontjain történő elhelyezése.

A Lindab Rainline® ereszcsatornák / komplett esővíz elvezető rendszerek növelik az épület esztétikát, könnyen szerelhetők, tartósak, és maradéktalanul ellenállnak az időjárás szélsőséges hatásainak.

Mivel nem repedeznek, deformálódnak, vagy vetemednek, évtizedeken keresztül gátat szabnak a víz ereszcsatornákon kívüli útjának.

A prémium minőségű, kétféle bevonattal készülő, korrózió álló svédacél LINDAB Rainline® ereszcsatornák 10 különböző színe és natúr változata, igényesen illeszkedik az különböző stílusú épületek változatos forma- és színvilágához.

  • Elite műanyag színbevonat – színes ereszcsatorna rendszer 10 éves garanciával a színtartósságra
  • Magestic bevonat – natúr acél ereszcsatorna rendszer 30 év garanciával

A LINDAB ereszcsatorna-rendszer előnye a komplexitás, tervezhetőség és a költséghatékonyság. Mivel komplett rendszerekről van szó, a pontos tervezhetőség miatt nincsenek időközben felmerülő hiányosságok, ebből adódóan pedig plusz költségek.

Szerelésük egyszerű, hiszen a pattintós rendszerű elemek összerakásához nem szükséges semmilyen speciális szerszám, ragasztó, vagy tömítő.

Igy költséghatékonysága munkadíjban is tetten érhető.

Mindezek mellett ahhoz, hogy az ereszcsatorna-rendszer éveken át hibátlanul működjön, a rendszeres tisztítást sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az ereszcsatornák tisztítását évente minimum egyszer illik elvégezni, amit szerencsés késő őszre időzíteni, hogy lombhullás után, tiszta, átjárható ereszcsatornával induljunk neki a télnek illetve az azt követő tavaszi olvadásnak.

Ha ez elmarad, a betömörödött lombtól olyan dugulások keletkezhetnek a rendszerben, ami a tél folyamán megakadályozza a víz elfolyását, így az megfagyhat, és jelentős károkat okozhat.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:
1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00

 

Telefon:  +36 1 433 0500
E-mail: lambda@lambda.hu

 

https://www.lambda.hu/markak/velux