INOUT GARDEN

Varázsolj stílust Vintage Paint krétafestékekkel…

Az otthon hangulatát, stílusát nem csak befolyásolják de meg is határozzák a különböző színek. Ma amikor végeláthatatlan a kínálat festékekből, nem könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb árnyalatot, hiszen egy színnek több arca is van… Másképp él egy napos déli és másképp tompa északi helyiségekben. Másképp mutat matt, vagy fényes változatában, és másként érvényesül a különböző környező színek társaságában.

A KRÉTAFESTÉK ÉRTÉKES TULAJDONSÁGAI…

A krétafesték az egyik, de még az is lehet, hogy a legszebb felületi struktúrát nyújtó festék. Különsen igaz ez, ha egyedi, rusztikus-vintage felület szeretnénk elérni, pl egy provence-i, – vagy mediterrán – hatás eléréséhez.

Felülete hihetetlen puha, érintésre csábító, szinte púderszerű érzetet kelt, köszönhetően a festék legfontosabb alkotóelemének nyers mészkőpornak, vagyis a krétának.

Foto: Jeanne d'Arc Living
Foto: Jeanne d'Arc Living

Azon kívül, hogy nagyon könnyen, és gyorsan lehet vele dolgozni számos további előnnyel is bír, mind esztétikai, mind környezetbarát szempontból.

  • 100%-ban környezet- és bababarát
  • nem szükséges különösebb előkészület, nem kell csiszolni, alapozni
  • a régi sötét festés is festhető világos, akár fehér színre is
  • már egy rétegben is szép fedést ad – de a tökéletesen hatás eléréséhez a két réteg ajánlott
  • nem csöpög nem folyik meg
  • tökéletesen tapad
  • alkalmazható laminált, műanyag, kerámia, üveg, és fém felületeken is
  • mindössze 30 perc alatt megszárad
  • vizes bázisú, teljesen szagtalan
  • beltérben, zárt ajtók és ablakok mellett is biztonsággal használható
  • kültéri bútorokra, kaspókra, nyílászárókra is alkalmazható

PROVENCE – A LILA ILLATA…

A VINTAGE PAINT krétafesték megdöbbentő hűséggel adja vissza Provence „mosott-kopott-poros” lila, zöld és kékesszürke árnyalatait, melyek a franciaországi levendulamezőket és a robusztus kőházak zsalugátereit, illetve azok környezetét jellemzik.

Ezek az árnyalatok,  elválaszthatatlanok a stílustól – jelenjenek meg  falakon, bútorokon, vagy épp textileken.

Nos mutatom: hogyan tudunk az életünkbe itthon is egy csipetnyi Provence-t  csempészni, egyszerűen – a VINTAGE PAINT krétafestékeivel…

A Vintage Paint árnyalati közt számos provence-i árnyalatot találunk, amik tökéletes harmóniában állnak egymássa, gyönyörűen kiegészítik és kiemelik egymást.

Ezekkel a színekkel itthon pl a Balaton felvidéken, Tihany környékén, vagy a Káli medencében hamisítatlan provencei-hangulatot teremthetünk, anélkül, hogy egy cseppet is megerőszakolnánk akár a vidéket, akár a stílust.

Vintage Paint | Dark Lavander

DARK LAVENDER

A VINTAGE PAINT három lila árnyalatából, a legsötétebb. Az épp nyílni készülő levendulák mély lila színét idézi. Szépen harmonizál a puha szürkével, a meleg homokszínnel vagy a finom mentazöld árnyalatokkal.

Provence lila árnyalatai nem nevezhetők tisztán lila színeknek. A virágok fajtájától, és a változó fényektől függően felsejlenek benne szürke, vagy fakó rózsa árnyalatok, ettől lesz mélyebb hűvösebb, vagy rózsásabb melegebb árnyaltuk.

A természet coloritásai megjelennek a VINTAGE PAINT fetékeiben is, így a három egymással is harmonizáló lila árnyalat bár hasonló mégis más és más tónusban és melegérzetben játszik.

Vintage Paint | French Lavander

FRENCH LAVENDER

A legmelegebb levendula szín, a púderes, fáradt rózsa árnyalat érintésével.

Galleon-Cast-Iron-Bateau-Bath-In-Brassica

A legszürkébb árnyalatú lila, a már elvirágzott leandereket idézi. Hűvös, de nem hideg szín. Aki tart a lila erős karakterétől, annak a legjobb választás, hiszen abszolut Provence – de annak egy megszelidített, szofisztikált tónusa.

Az alaphangulatot megadva, nagyszerű hátteret ad a karakteresebb színeknek, a kert élénk virágainak és az enteriőr életteli színeinek.

Vintage Paint | Faded Lavander

FADED LAVENDER

vintage-paint-faded-lavender10

ÉS A RÁADÁS TULAJDONSÁG

A krétafesték textilhez is biztonságosan tapad. Ez azt jelenti, hogy akár a bútorok megunt, régi kárpitját is átfesthetjü vele. Egyetlen dologra kell figyelni! Fontos hogy  ebben az esetben a festéket hígitani kell, hiszen annek a nem a textil felületén kell megtapadnia, hanem a szövetrostok közé kell diffundálnia.Ennek az esztétikán túl a használhatóságban a jelentősége van, hiszen ha a festék beszivárog a szövetszálak közé, akkor azok képesek megőrizni eredet rugalmasságukat is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A VINTAGE PAINT festékek teljes kollekciója és a festéshez szükséges eszközök megtekinthetők a magyarországi forgalmazó, a:
REGANDINA ALKOTÓMŰHELY üzletében