INOUT GARDEN

Karácsonyi kopogtató, karácsonyi ajtódísz, vagy ajtókoszorú

A karácsony entrée-ja az adventi, vagy karácsonyi ajtó kopogtató, amit először pillant meg a hozzánk érkező vendég, no és persze mi is, amikor haza érkezünk.

A Mecz Gyöngyi, a VINTAGE DESIGN megálmodója és tervezője, minden évben újabb és újabb szépséges ajtókopogtatókat tervez, melyeknek idén a TERMÉSZETESSÉG volt a hívószava.

Bár többféleképp is nevezzük, a funkciója mindenki számára egyértelmű: elérkezett az Advent, a karácsonyi készülődés és hangolódás időszaka.

Messzire nyúló gyökereinek eredetét némi homály fedi…

Vannak források, melyek történetüket az ókori babérkoszorúkhoz kötik, és vannak melyek egyszerűen a tradicionális ajtókopogtatók díszes, karácsonyi változatát vélik felfedezni  bennük.

Mind emellett a hagyományok szerint a karácsonyi ajtókopogtatóknak feladata is volt. Nem csak dekorált, hanem a hitvilág szerint a rossz szellemeket is távol tartotta, elűzte a háztól.

Az adventi /  karácsonyi ajtókopogtatók a legtöbb esetben ma is kör alakúak. Ez a forma a tökéletesség, a végtelenség és az örökkévalóság szimbóluma.

A bajok és a gonosz ellen a legnagyobb védelmet a fenyő, és boróka ágak, valamint a köréjük tekert piros szalag jelentette.

Ezzel egyszer s mind meg is érkeztünk a karácsony tradícionális színeihez…

LIME ÉS ALMASZELETES KARÁCSONYI KOPOGTATÓK

ALMA SZELETES AJTÓKOPOGTATÓ

A karácsonyi alma az összetartozást szimbóluma, amit Szenteste annyi felé kell vágni, ahányan körbe ülik az asztalt. Mindenki elfogyasztja a maga szeletét, ez mutatja, hogy a család össz fog tartozni a következő esztendőben is

ALMA SZELETES AJTÓKOPOGTATÓ FA HINTALÓVAL

LIME SZELETES AJTÓKOPOGTATÓ

Illatos lime, és aromás csillag ánizs bújik meg a fenyőágak közt ebben a skandináv stílusú, termésekből és gyümölcsökből fűzött ajtókoszorúban

NOBILIS FENYŐ KARÁCSONYI KOPOGTATÓK

A nobilis fenyő az egyik legszebb, legértékesebb és legtartósabb fenyőfajta. Ez a gyönyörű nemes jegenyefenyő a közismert normann fenyők családjába tartozik, de annak mélyzöld színétől eltérően a nobilis hamvas kékes-szürke színű.

A VITAGE DEKORÁCIÓ kínálatában kétféle ajtókopogtatót is találunk ebből a különlegességből, de midkettőre jellemző, hogy minimális díszítéssel a maga rusztikus, természetességével díszíti az ajtókat.

NOBILIS AJTÓKOSZORÚ

Elegáns, minimalista karácsonyi kopogtató, apró fehér hóbogyókka, ami tartóságának köszönhetően nem csak az ünnepek alatt, hanem a tél folyamán hosszú időn keresztül díszíti az ajtót.

ABIES NOBILIS

NOBILIS KARÁCSONYI KOSZORÚ  SZÁNKÓVAL

Csak egy egészen apró változtatás, és a midern koszorú, rusztikus vintage szépséggé változik. A nagyméretű 43 centis koszorút markáns, rsuztikus kötél, és nosztalgikus fa szánkó, illetve fémből készült vintage hangulatú fém csillag díszíti

TÉLI DEKORÁCIÓ ÜVEGBEN

Sokoldalú karácsonyi dekoráció, melyet minden évben kedvünk szerint újra alakíthatunk, az ünnep hangulatának és színeinek megfelelően.

Nagy kedvenc őszi dekorációm téli változata a bőrszíjas karácsonyi feliratos lehelet vékony üveg. Minden együtt van benne ahhoz, hogy fókusza legyen az ünnepi dekorációnak. Stílusa örök, a letisztult üveg és a bőrszíj tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy a benne elhelyezett díszítéstől – termések, bogyók, fenyőágak – függően bármilyen stílushoz tökéletesen illeszkedjen.

E mellett nekem van egy titkom is… Karácsony után egyszerűen fordítok egyet az üvegen, és máris egy karácsonytól független téli dekoráció díszíti a polcomat.

INFORMÁCIÓ