INOUT GARDEN

Karácsonyi koszorú és dekoráció a természetből

A karácsonyi koszorúk és ajtókopogtatók tradicionális formáit gondolta újra a csodaszép kézműves munkáról híres VINTAGE DESIGN tulajdonosa és tervezője Mecz Gyöngyi. A természetes alapanyagokból készülő, imádnivalóan bájos, tradicionális darabok igazi művészi alkotások, melyek ebben az évben időnként a finoman letisztult, modern stílus határait kezdték feszegetni.

A több tucat gyönyörű, fából, termésekből és szárított növényekből készült adventi koszorú, ajtókopogtató, és innovatív karácsonyi dekoráció, finom átvezetés az őszből, az alig egy hét múlva beköszöntő, csillogó Advent időszakába. Szofisztikált, de mégis érzelmekkel teli megjelésükkel csodálatosan illeszkednek a modern és minimál trendeket képviselő otthonok designjába is – miközben maradéktalanul megtartják az ünnep bensőséges, meleg hangulatát.

TERMÉS CSOKROK

A nosztalgikus, karácsonyi mintás, mártott csomagolópapírba tekert ágak, a Karácsony hangulatának természetes megteremtői. Egyszerűen megfogod, és véletlenszerűen – vagy nagyon is átgondoltan – elfekteted a komód, asztal, vagy polc szélén.

Akár csak gyerekkorunkban, mikor kiszaladtunk az udvarra és letörtünk néhány fenyő, vagy termésekkel tarkított ágat díszíteni, a maradékot pedig a papírba tekerve ott felejtettük a szobában.

FATÁLAS KARÁCSONYI KOSZORÚ

Idén egyedi motívumokkal díszített 4 gyertyás karácsonyi koszorúk és 2 gyertyás asztal díszek is születtek Mecz Gyöngyi kínálatában. Különlegességük, hogy enteriőr stílusától függetlenül bármelyik kedves választás karácsonyi dekorációként, modern és klasszikus vintage hangulathoz egyaránt.

A  gömbös talpakra ültetett fatálas design kétféle színben, kétféle hangulatban készül. Az egyik természetes, natúr fatálra épített, fenyővel és terrakotta házakkal megálmodott melegséget sugárzó dekoráció, míg a másik ennek az ellenpólusaként, hófeférre hangolt, havas, jeges, minimalista csillogást közvetítő design.

Hogy én melyiket választanám? Fogalmam sincs… Az hiszem nem tudok dönteni… Hogy miért?  Mert a hideg, jeges fehér épp oly gyönyörűen mutat egy havasra hangolt romantikus, nosztalgikus karácsonyi környezetben, mint a romantikus természetes változat, egy natur fával kombinált trend követő minimalista designban.

TRADICIONÁLIS KARÁCSONYI KOSZORÚ

A mindenki által kedvelt tradicionális, gyűrű alakú Adventi koszorúk fenyőágból készülnek, melyet négy gyertya díszít. A hagyományosan három lila és egy rózsaszínű gyertyák, ma már sokszor a karácsony épp aktuális- vagy az enteriőrdesign színvilágához igazodnak, az új kollekcióban a természetes alapanyagokra helyezve a hangsúlyt.

KARÁCSONYI MAKK CSÓNAK

Egész egyszerűen imádom. Ettől természetesebb, már nem is lehetne. Mintha csak az erőben, a színes, zörgő őszi avarból emeltem volna fel.

Báját  a csillogásmentes több tucat apró makk “kabátból” kialakított csónakforma adja, melyet csupán két fehér gyertya, és minimális fenyő ág díszít.

Ez megint csak az a karácsonyi dekoráció, ami vintage és modern környezetben egyaránt imádnivalóan mutat.

BOLDOG KARÁCSONYT FELIRATÚ BŐRFÜLES ÜVEG

Kedvenc  „Autumn” feliratú őszi üvegem ünnepi illatokkal teli karácsonyi testvére. Csurig pakolva finom, aromás fűszerekkel: csillagánizzsal, fahéj rudakkal, szárított narancs karikákkal és zöld kardamon bogyókkal, az üveg tetetén kikandikáló zöld fenyőágak közt.
Ha önző módon nem tartanám meg magamnak, elbűvölő ajándék is lehet(ne) a legkedvesebb barátaim számára. Bár… lehet mégis csak meglepem néhányukat vele, hiszen mennyivel stílusosabb, mint a szokásos különleges csoki / értékes bor kombó.

A KARÁCSONYI ERDŐ VILÁGA

Nem más ez, mint a szabadjára engedett fantázia csodája… Egy olyan magával ragadó karácsonyi dekoráció, ami előtt perceket időzve egyszer csak azt vesszük észre, elindul egy varázslat…

Történet kerekedik, mese szövődik a karácsonyi erdő köré. Ahol őzikék bújnak meg a csendes hegyoldalban, ahol  havas fenyők közt tobozok és termések borítják a földet, ahol hatalmas pelyhekben hull a hó, hogy az ünnep puha nyugalmát terítse az álmos téli tájra.

És ahogy a gyerekekkel tovább és tovább görgetjük a történetet, észrevétlenül megszületik a mi saját karácsonyi mesénk… Az a közösen alakított családi mese, amihez az inspirációt egy ünnepi dekoráció, a történetet pedig az együttlét, a közösen eltöltött idő és a fantázia adta.

Vajon kellett-e valaha, és kell-e ma ennél több Karácsony este?

INFORMÁCIÓ