INOUT GARDEN

Villeroy & Boch, a teázás maximalista élményéért

Villeroy & Boch, a teázás maximalista élményéért

A VILLEROY & BOCH gyönyörű porcelán étkészletei mellett, változatos formavilágú és különösen szép teáskészleteket is kínál a tea, és az értékes porcelánok kedvelőinek. Nincs is attól értékesebb pillanat, mint amikor egy csésze illatosan gőzölgő tea mellett nyugalomban időzhetünk, beszélgethetünk, vagy csak csendben egymás mellett lehetünk…

NEM CSAK A BOROKNAK JÁR MÁS ÉS MÁS POHÁR…

A TEA PASSION széria érdekessége, hogy egy kollekción belül kínál különböző formájú csészéket, a különböző teákhoz. A legtöbben eddig talán nem is tudták, de a teák aromája is máképp érvényesül a különböző alakú csészékben.

NEM MINDEGY, HOGY ZÖLD, FEKETE, VAGY FEHÉR TEÁT SZERVÍROZUNK. A HOSSZÚ ÉVEK FEJLESZTÉSEI SORÁN SZÜLETETT MEGFELELŐ FORMÁK ÉRVÉNYRE JUTTATJÁK ÉS KIEMELIK A KÜLÖNBÖZŐ HŐFOKOT KÍVÁNÓ TEÁK JELLEGZETES, ÉS ÖSSZETETT ÍZVILÁGÁT.

Mivel a zöld és a fehér teát nem lobogó vízzel forrázzák, ezért az ősi teakultúrák hazájában, Kínában, Japánban, ezek a csészék általában fül nélkül és vastagabb porcelánból, illetve kerámiából készültek, előbbi jellegzetes harangalakú, utóbbi pedig öblös formában. A VILLEROY & BOCH figyelembe véve a teaszertartások hagyományait, csészéit ennek szellemében tervezte, természetesen a legfinomabb porcelánokból.

A fekete teát – mivel ezt fogyasztjuk a legforróbban – egyenes vonalú, sok esetben már füles csészékben is kínálták, egyrészt a kisebb párolgás és hőveszteség miatt, másrészt pedig ezeket a forró csészéket nem igazán lehetett másképp kézben tartani.

TEÁZNI – SZERTARTÁS

Egy finom teát nem lehet csak úgy felhörpinteni, nem azért teázunk, hogy a reggeli kapkodásban már irányban, félig az ajtó felé  fordulva egy hajtásra megigyunk egy bögre teát…

A teázásra időt kell szentelni, aminek további kellemes velejárója, hogy ezáltal arra is, akivel együtt ültünk le teázni. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy több órás zöldtea ceremóniát kell rendeznünk, de a tea mindenképp alkalmas arra, hogy kicsit megálljunk és egyszerűen csak élvezzük a pillanatot – a látványt, az illatot az aromát és persze a társaságot…

A RÉSZLETEK VARÁZSA

A közös élmény része, hogy a teát együtt készítsük el az asztalnál, amihez a TEA PASSION kollekcióval minden adott. A teáskanna extra szűrővel rendelkezik, ami segít, hogy a legjobbat hozzuk ki kedvenc teafüveinkből.

A készlet része az aroma-záró fedéllel és beépített porcelán kanállal rendelkező teafű tartó, valamint az izgalmas kombinációban egymásra épülő tejszínes/citromleves kiöntő és cukortartó torony.

GYÁRTÓ

 

VILLEROY &BOCH

Saaruferstrasse 14
66693
Mettlach
Germany

 

https://pro.villeroy-boch.com/en/gb/home

FORGALMAZÓ - Budapest

VILLEROY & BOCH BELVÁROS 

 

Márkaüzlet:

1052 Budapest, Régi posta utca 5.
+36 20 523 9834
info@vbshop.hu

FORGALMAZÓ - Nyíregyháza

VILLEROY & BOCH NYÍREGYHÁZA

 

Márkaüzlet:

4400 Nyíregyháza Kossuth tér 1.
+36 20 417 1708
nyiregyhaza@vbshop.hu

FORGALMAZÓ - Szeged

VILLEROY & BOCH SZEGED

 

Márkaüzlet:

6720 Szeged, Kölcsey utca 2.
+36 20 485 9156
szeged@vbshop.hu
További  CIKKEK  és  KÉPEK