INOUT GARDEN

Villeroy & Boch történelmi teríték – napjainkban

Villeroy & Boch történelmi teríték – napjainkban

A Villeroy & Boch 1748-as alapítását követően mintegy 20 évvel később, a Boch testvérek luxemburgi Septfontainsban megalapították kerámiagyárukat. Az itt készült kimagasló minőséget képviselő étkészleteket különböző kézzel festett motívumokkal díszítették az egyik első, a kék színű Brindille (ágacska) dekor volt.

Ezt a mára ikonikussá vált világhírű gyűjteményt 1770-ben mutaták be először, melyet a „Jean-François Boch et Frères” kerámiamanufaktúra, BRINDILLE DECOR néven árult abban az időben.

A LEGHÍRESEBB MINTAVILÁG

Páratlan designját egyetlen dolog jellemzi: az időtlenség.

A dombor felületű porcelánokat közel 250 éve díszítik a mind a mai napig részben kézzel festett, lágyan hullámzó vonalakkal életre keltett királykék ágak, leveles indák és virágmotívumok.

Ez a finom rokokó motívum minden idők leghíresebb és legnépszerűbb porcelán díszítései közé tartozik.

A krémfehér porcelánok mintavilága, ahogy eredeti elnevezése is utal rá, a rokokó művészeti korszakából származik, amelyet a szigorú szimmetriától való eltérés, élénk és kecses vonalvezetés jellemez.

A RAGYOGÓ FORMA

Sok szempont, ami együttesen alkotja a tökéletes terítéket, de amin legelőször megakad a szem,
az a gyönyörű forma.

A klasszikus porcelánok formáján tökéletes harmónia jelenik meg a lágyan domborodó domború hullámok és a közzéjük kúszó kék indák, valamint a virágok közt. Ezek a kifinomult részletek valódi klasszikus eleganciát nyújtanak a kollekciónak.

A kollekció felöleli a terítés teljes szegmensét. Leveses-, lapos-, és süteményes tányérok, pecsenyés tálak, szósz kiöntők, teás-, és kávés kannák, csészék alkotják, az akár egyenként is megvásárolható kínálatot.

Az OLD LUXEMBURG kollekció, mint a Habsburg-ház uralkodó főhercegnője, Mária Terézia kedvenc terítéke a történelem részévé vált, a Villeroy & Boch pedig ezzel a gyűjteménnyel évszázadokkal később is az időtlen dizájnt kínálja a decensen eleganciájú, klasszikus asztalkultúrához.

GYÁRTÓ

 

VILLEROY &BOCH

Saaruferstrasse 14
66693
Mettlach
Germany

 

https://pro.villeroy-boch.com/en/gb/home

FORGALMAZÓ - Budapest

VILLEROY & BOCH BELVÁROS 

 

Márkaüzlet:

1052 Budapest, Régi posta utca 5.
+36 20 523 9834
info@vbshop.hu

FORGALMAZÓ - Nyíregyháza

VILLEROY & BOCH NYÍREGYHÁZA

 

Márkaüzlet:

4400 Nyíregyháza Kossuth tér 1.
+36 20 417 1708
nyiregyhaza@vbshop.hu

FORGALMAZÓ - Szeged

VILLEROY & BOCH SZEGED

 

Márkaüzlet:

6720 Szeged, Kölcsey utca 2.
+36 20 485 9156
szeged@vbshop.hu
További  CIKKEK  és  KÉPEK