INOUT GARDEN

Acoself design zuhany folyókák

A mai nagylapos, minimál trendnek megfelelően, látványos átalakuláson menetek át a fürdőszobai zuhanyzó kialakítások. Háttérbe szorultak, és szinte már eltűntek a kiemelt zuhanytálcák, és azok elválaszthatatlan részei, a belépőküszöbök, és a peremek.

Mára a szintbe süllyesztett zuhanyzó integráns része lett a fürdőszobának, ahová teljesen természetes, hogy akadálymentes módon léphetünk be

Az épített zuhanytálcák  esetében  semmilyen méretbeli kötöttség nincs – technológiai azonban annál több.  Jó hír:

  • a zuhany méretét, formáját tetszés szerint, szabadon alakíthatjuk, a burkolat szerves része a zuhanynak, így maximális  a harmonizáció és a belsőépítészeti,  esztétikai élmény.

A rossz:

  • sokkal több a technológiai követelmény, amiből ha akár csak egyet is figyelmen kívül hagyunk, bosszúságok ( és károk ) hosszú sorát zúdítjuk nyakunkba..

Burkolólapokkal kialaított zuhanytálcák

Az épatett, hidegburkolt zuhany alapvetően két részből áll:

  1. látható – az esztétikumot nyújtó burkolat és fuga
  2. láthatatlan  – a minőséget és élettertamot befolyásoló vízszigetelések és ragasztók

Az épített zuhany kialakításának legsarkalatosabb pontjai: a lejtés, a szigetelés és a vízelvezetés. A szabvány előírja, hogy a ragasztó és a szigetelő anyagoknak egymással összhangban kell lenniük.

Az épített zuhany oldalsó falára elegendő a kétrétegű folyékony, kenhető vízszigetelő, a tálcához azonban minden esetben kétkomponensű, speciális lemezes vízszigetelő anyag szükséges.

Figyelni kell az épületmozgás, és  hőtágulás következtében egymáshoz képest elmozduló szigetelt felületek találkozására, melyeket szalaggal kell megerősíteni a – szigetelőt ragasztót és fugázót – gyártó cég saját! kínálatából.

További fontos tény, hogy szigetelés szempontjából különbségek vannak a rögzítő- és a rugalmas fugák között, illetve  az átfolyó pontok között, mint pl.:  a padlóösszefolyók és csővezetékek

A hidegburkolat továbbvitele a tusolóban a  szabványnak megfelelő 2%-os lejtés kialakításával kell, hogy történjen.  A lejtés irányát – falsík / tér közepe felé –   belsőépítészeti és esztétikai szempontok, vagyis egyedi igényeink befolyásolják.

A beépített zuhanylefolyó típusa minden esetben 3 fő tényezőtől függ:

  • az aljzatréteg vastagsága
  • a burkolólap mérete, vastagsága
  • az elvezetendő víz mennyisége

Zuhanylefolyók tekintetében – a műszaki feltételeknek megfelelve – számos design közt válogathatunk., úgy, mint:

  • a zuhany közepére helyezett, hagyományos pontszerű lefolyók
  • a lineális, minimalista megjelenésű vonalfolyókák
  • és a falba épített változatok.

Bármelyiket is választjuk, a legfontosabb szempont a makulátlan minőség legyen. Az ACOSELF professzionális fürdőszobai lefolyóival kizárhatjuk végeláthatatlan bajok hosszú sorát, úgy, mint az ázó födém, az áporodott csatorna szag, vagy az épp bokáig érő víz zuhanyzáskor…

Az épített zuhany  fugáinál, a lefolyó és a padlólapok között minden esetben víz szivárog be. Ezzel nincsen semmi baj, ez természetes jelenség. A leszivárgó vizet a korszerű kent, burkolat alatti szigetelések (folyékony fóliának is nevezik) megállítják. Az ACOSELF átgondoltan megtervezett, világszínvonalú folyókái pedig ezt a szivárgóvizet képesek magukba fogadni.

Az épített zuhany ma, a trendet követve, szinte észrevétlen a térben. Keret nélküli, víztiszta üvegajtajaik nem szabnak gátat a tekintetnek, nem tudni hol kezdődik és hol végződik a kabin, csupán az izgalmas zuhanyszerelvények jelzik helyüket a tökéletes egységben burkolt térben.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:
1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Nyitvatartás: H-P: 7:00-16:00

 

Telefon:  +36 1 433 0500
E-mail: lambda@lambda.hu

 

https://www.lambda.hu/markak/velux