INOUT GARDEN

Vintage húsvéti dekoráció

Vintage húsvéti dekoráció

Ahogy közeledik a Húsvét, úgy vágyunk egyre jobban a tavasz színeire, valamint az ünnephez kötődő vidám figurák, színes virágok és koszorúk látványára. Az Advent időszakában már írtam a VINTAGE DESIGN – MECZ GYÖNGYI varázsalatos manufakturájáról és most Húsvét előtt, megint csak nem tudtam ellenállni a kísértésnek.

Amit pedig láttam, ismét elbűvölt. Porcelán, fa, kerámia, bádog és szőrmók figurák tucatjai változatos méretekben, bájosabbnál bájosabb, vintage hangulatban. És, hogy kik voltak ők?

A húsvéti nyuszi és a tojás

A nyuszi ünnep egyik legismertebb figurája, a termékenység szimbóluma. Vele kötötték össze a tavasz érkezését és a természet megújulását, már az ókor kezdetétől. A tojás pedig… nos,  semmi köze a nyuszihoz, csak a világ számos pontján élő legendákban.

Az ősi Egyiptomban például úgy tartották, hogy a mennyországot a hatalmas főnixmadár irányítja, aki nyúl képében született újjá, és aki ebben az alakjában is megtartotta tojást tojó képességét.

Egy másik, germán legenda szerint a nyúl annak idején magára haragította az alvilág istennőjét, aki nagy fülű, nevetséges, négylábú állattá változtatta őt. Ez magyarázza, hogy a húsvéti nyúl úgy ugrál, mint egy madár és tojást tojik.

Na de mi a helyzet Mecz Gyöngyi nyuszijaival?

Először is, bájosak… Aztán, mókásak… És ezer arcuak… Állnak, vagy ülnek, egyesével, vagy párban. Időnként csoportosulnak többen, kompozíciókban. Szőrme ruhákban, virág táskával a kezükben. Vagy szerelmesen összabújva. Jönnek-mennek nagy táskákkal a vállukon, vagy szemlélődnek szemüveges tudósképű nyuszikként a világban.

Bármelyikért is nyúlunk, nem tudunk rosszul dönteni. Mindegyikük otthonos, meleg hangulatot sugároz és tökéletes választás a Húsvéti dekoráció autentikus feelingjéhez.

A Húsvét hangulatához azonban nem csak a nyuszi figurák tartoznak. A folytatásban a VINTAGE DESIGN – MECZ GYÖNGYI koszúrúit és virágdekorációit mutatom meg, amikkel az ajtókat, étkezőasztalokat, vagy komódokat lehet gyönyörű tavaszi díszbe öltöztetni.

INFORMÁCIÓ