INOUT GARDEN

Adventi koszorú, kopogtató és szeretet koszorú

Adventi koszorú, kopogtató és szeretet koszorú

Az ADVENT szó jelentése „eljövetel” ami a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, és annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól , karácsonyig számított időszak. Maga a  karácsonyi ünnepkör pedig advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig január 6-ig tart. 

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. Egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Klasszikus adventi koszorú

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben három lila és egy rózsaszínű. A katolikus hagyományok szerint a lila a bűnbánat és a megtérés jelképe, míg a rózsaszín magát a közelgő ünnepet szimbolizálja.

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben,három lila és egy rózsaszínű, mivel a katolikus hagyományok szerint a lila a bűnbánat és a megtérés jelképe, míg a rózsaszín magát a közelgő ünnepet szimbolizálja.

Angyalkás adventi asztali dekoráció
Adventi koszorú pozsgásokkal, üvegfüggőkkel, strasszokkal, kristályokkal

Adventi kopogtató

A karácsonyi koszorúk és ajtókopogtatók tradicionális formáit gondolta újra az egyedi kézműves munkáról híres VINTAGE DESIGN. Az egyedi, manufakturális darabok igazi művészi alkotások. Minden formájuk meghittséget, tradíciókat vagy épp huncut játékosságot közvetítenek.

Hóbogyós karácsonyi ajtó kopogtató
Felhőcskés adventi ajtó kopogtató
Karácsonyi ajtódísz óceán kék színekben

A különböző stílusú, változatos megjelenésű ajtókopogtatókkal a klasszikus és a mai modern minimál otthonok egyaránt dekorálhatók. A formatervezés és az alapanyagok tökéletes választása révén a modern darabok is maradéktalanul megtartják az ünnep bensőséges, meleg hangulatát.

Nem csak designjukkal de színeikkel is igazodnak a trendekhez. A pirosak bordóvá mélyültek és jelen vannak napjaink púderrózsaszín, szürke, valamint a 2020 trend színének óceán-kék árnyalatai is. Önmagukban, vagy led világítással díszítve kerülnek az ajtókra, így kellemes fényükkel már kora estétől jelzik az Ünnep közeledtét.

3D szeretet koszorú

Én ugyan csak idén figyeltem fel rá, de azonnal elbűvölt. A minden tekintetben egyedülálló KARÁCSONYI SZERETET KOSZORÚ, a Vintage design elvitathatatlan névjegye. Egy aprólékos részletességgel kidolgozott gyönyörű világító koszorú, melyet, mint egy képet, keretbe foglalt alkotója. Egyszerre tradicionális és modern, hagyományőrző, és előremutató.

Bordó, fehér, púder és kék árnyalatokban készül, arany és ezüst kiegészítő színekkel. A koszorú közepén a Vintage Design másik különleges designja, az ünnepi üzeneteket közvetítő, kézzel festett porcelán szívecske található. A „Mi kis családunk” és a Boldog Karácsonyt” feliratok alatt egy apró pálcika család , illetve egy angyalka található, finoman csillogó, glitteres festéssel.

Azonban a szívecskére egyedi kérések alapján bármilyen felirat készíthető, így igazán személyre szabott lehet mind a saját, mind az ajándéknak szánt KARÁCSONYI SZERETET KOSZORÚ.

INFORMÁCIÓ