INOUT GARDEN

Rieder Fibrec – kortárs beton homlokzatburkolat

A RIEDER FIBREC kortárs beton homlokzatburkolat egy látványos építészeti design, a kiemelkedő német precizitás  pontosság és állandósság jegyében. Ezek az innovatív homlokzatburkolatok a belsőépítészeti látszóbeton felületekkel vetetkedő széles struktúra- szín- és méretvariációban készülnek. A vékony betonpaneleket üvegszál erősítés teszi stabillá és ellenálóvá, melyek a legnagyobb biztonsággal rögzíthetők a homlokzat tartószerkezeti profiljain.

Alkalmazásukkal a modern épülethomlokzatok gazdaságosan fenntarthatók és rendkívül esztétikusak, egyedi megjelenést kapnak.

A dinamikus kortárs építészet koronázatlan királynője, a néhány éve tragikus hirtelenséggel elhunyt iraki arisztokrata családból származó viláhírű építész ZAHA HADID 2008-ban az osztrák Rieder cég üvegszálas vasbetonját választotta a 275 méter hosszú „Zaragoza Bridge Pavilion” homlokzatburkoolatának, mely a 2008-as Expo szimbóluma lett az észak-spanyolországi Zaragozában.

Az épület külső homlokzatát 3.915 m2-en 29.000 db, négy különböző – ezüst, antracit fekete és elefántcsont –  színű beton háromszög borítja.

A Zaragoza Bridge Pavilion négy elemből áll, amelyek szirmokként fedik egymást, és keresztmetszetükben egy külöleges gyémánt formát alkotnak. Ezt a hatalmas méretű, dinamikus formát követik le és emelik ki tökéletesen a RIEDER egyedi gyártású beton homlokzatburkolatai.

A RIEDER  homlokzatburkoló betonpanelek egy igen stabil és könnyű burkolatfajták. Képesek ellenállni az időjárásnak és környezeti hatásoknak, ugyanakkor könnyen fenntarthatók és rendkívül esztétikusak. A tiszta ásványi ásványi anyagokból készült panelek kétféle ( 2500 x 1200 és 3600 x 1200 milliméteres) szabványméretű táblák mellett egyedi méretekben, formákban és színekben készülnek.

A panelek teljes keresztmetszetükben festettek. Természetes színpigmentjeiknek köszönhetően coloritjaik feltűnően teltek, élénkek, és tartósságukbók az évek során sem veszítenek.

A mindössze 13 mm vastagsággal párosuló formátumok tág teret nyújtanak az építészek számára a kortárs homlokzatok tervezéshez.

A gyártás során a német Rieder  optimalizálta a vágási hulladékot, aminek köszönhetően további specifikus méretek előállítására is képes, így a panelek a maximális standard méret eléréséig, számos egyedi méretben és formában  rendelhetők.

Felületképzésük csak úgy, mint strukturális kialakításuk – igen változatos.

A homokfúvott, matt csiszolt és sima felületek, valamint a színek kombinációs lehetőségei, végeláthatatlan kreatív tárházai a modern, minimalista homlokzat designnak.

Információk |  Elérhetőségek

FORGALMAZÓ

LAMBDA SYSTEME

Iroda és bemutatóterem:

1106 Budapest, Akna u. 2-4.
Telefon: +36 1 433 0500
Email: lambda@lambda.hu

www.lambda.hu