INOUT GARDEN

Mirage Glocal Cersaie újdonság 2023

Az egyik legismertebb kőporcelán burkolatgyártó az olasz MIRAGE, 2017 -ben írta először át saját szabályait, amikor is a betont mint puritán építőanyagot, képletesen átemelte a belsőépítészet világába azzal, hogy annak felületi struktúráit kőporcelánban burkolat formájában keltette új életre.

Az akkori új gyűjtemény a GLOCAL, sokoldalúsága révén kiemelkedett környezetéből és hatalmas sikerrel hódította meg mind a privát mind a közintézményi tereket.

Időközben eltelt egy fél évtized, és a 2023-as Cersaie kiállításon az egyik legnevesebb olasz  tervező Giulio Cappellini, ismét letette névjegyét az asztalra egy kifinomult megjelenésű, geometrikus vonalvezetésű GLOCAL innovációval.

Finoman újra stilizálta, gazdagította és frissítette a kollekciót, miközben megőrizte annak eredeti identitását, és átvezette azt egy még modernebb, még kifejezőbb kortárs verzióba amely teljes mértékben tükrözi az olasz design kiválóságát.

A TERVEZÉSI ELVEK

A Glocal összefüggésében három alapelv volt, amik irányították a tervezési folyamatot:

  • a színpaletta bővítése és frissítése
  • új dekorációs sorozat létrehozása
  • a kézművesség jelenléte és az innovatív technológiák szinergiája a termelésben

AZ ÚJ GLOCAL SZÍNEK

A Glocal megújításában a művészet kalibrálja a színpalettát, ahogyan értelmezi és finomítja az árnyalatait ennek az emblematikus gyűjteménynek anélkül, hogy veszélyeztetné annak eredeti identitását.
Ehhez nagyszerű aláfestés a kortárs trend, mely egyszerre kedveli a merész és neutrális színeket, de ami mára már elmozdult a lágyabb árnyalatok irányába is.

Mit jelent ez a valóságban?

Például a minimáltól elválaszthatatlan szürkék elhalványulnak egyre kevésebb bennük a vas tartalmú pigment, míg ezzel arányosan növekednek a tiszta és meleg tónusok, úgy, mint a világoskék, zöld vagy terrakotta. Semmi hivalkodás, de mégis határozott színek nagyszerű egyéniséggel, amik újraírják a GLOCAL kompozíciókat.

Ezek az új árnyalatok, a beton minimalizmusa, valamint a színkontrasztok tökéletessége hűen tükrözik az olasz szenvedélyt és eleganciát, tovább szilárdítva ezzel a GLOCAL és a gyártó MIRAGE pozícióját a nemzetközi piacokon.

AZ ÚJ GLOCAL DEKORÁCIÓK

A dekorációs csempék tervezésénél a fő inspirációt, a japán kortárs építészet, annak jellegzetességei és az előttük való tisztelgés adta.

Az egyedileg kifejlesztett dekorációs megoldások a színkontrasztok ügyes keverése és a fényes/matt felületek játéka mind japán modern építészetének mutatói.

A kör és négyzet minták megtévesztésig valósághű dimenziós elemekként jelennek meg a MIRAGE ultramodern gyártási technológiájának köszönhetően, amelyek azonban továbbra is az emberi kéz és a manufaktúrák világát idézik.

robertocicchine.it

Információk |  Elérhetőségek

GYÁRTÓ

 

MIRAGE

Via Giardini nord, 225
41026 , Pavullo (MO)
Italy

 

https://www.mirage.it/en/

FORGALMAZÓ

GOLDENGRES

Iroda és bemutatóterem:

1138 Budapest, Révész u. 29.
RIVERLOFT épületében
Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Lang Veronika
Telefon: +3620 5181226
Email: dadobt.lang@gmail.com

www.goldengres.hu