INOUT GARDEN

Olasz csempe újdonság Monet konyhája után – szabadon

A mostani burkolat trendek egyre inkább úgy tűnik, határozottan mozgásba lendültek. A modern és minimalista design geometrikus monokróm egyeduralma után, a gyártók palettája határozottan színesedik, lágyul. Egymás után jelennek meg provence, a mediterráneum és az angol vidéki építészet jellegzetes burkolat interpretációi, stílusban színben formavilágban azok jellegzetes jegyeit hordozva.

Ma szembe jött velem egy 2024-es olasz burkolat újdonság, amiről azonnal a kedvenc impresszionistám és annak varázslatos Giverny birtoka jutott eszembe. Ennek a kertnek a közepén áll a világhírű festő termésköves, türkíz spalettás háza, melynek konyhájában a Cerasarda újdonságával vitathatatlanul azonos hangulatú csempéket láttam…

Monet Giverny birtoka, és konyhája

Mint minden esetben, a design most is egyenrangú az új színtrendekkel – így ez a kék kolorit az idei szezon egyik legmenőbb árnyalata lett az olasz kerámia burkolatgyártók számára is. A poros, az acélos az irizáló a tenger és óceán árnyalatok a kerámia és porcelán csempék széles választékán jelennek meg, mintegy felkarolva és promotálva ezt a divatos színt.

A 60 éve alapított Cerasarda mindig is elkötelezetten ápolta, és burkolataival töretlenül hirdette az eredetei mediterrán kézműves csempék művészetét – elsősorban a jellegzetes szardíniai motívumok tanulmányozásával és felhasználásával.

Más mediterrán árnyalatok mellett többek közt ez a tengerkék szín került a középpontjába a Decori Storici sorozatnak, melyet színt egyébként számos nagy festékmárka, pl a Benjamin Moore és a Krylon is a 2024-es év színének hirdetett.

DECORI STORICI

A mintás sorozat 4 színben és kétféle – 20×20 és 20×40 cm – méretben érhető el, melyek egymásssal és a Cerasarda hasonló stílusú monokróm sorozataival is tökéletesen kombinálható.

Nem kicsit merész, nem kicsit bátor – de hát a világunk is az. Akkor miért is ne léphetnénk a komfortzónánkból. Ha ültethetünk a kertünkbe mediterrán és trópusi növényekkel, miért ne burkolhatnánk az otthonunkat az adott országokra jellemző tradicionális burkolatokkal.

TINTURI

A gyűjtemény csillogó roppanós máza és az új élére állított keskeny formátum, kreatív kromatikus vegyes összetétele adja a Tintùri különleges identitását. Merész, dizájntartalomban gazdag színkollekció, mely a Cerasarda kerámia hagyományainak jegyében készült, ötvözve a kézműves tudást napjaink modern ipari technológiáival.
A hálóra applikált, 10 féle árnyalatban kever rombuszok számos kreatív lehetőséget kínálnak a falak burkolására, egy-egy-falszakasz, vagy pengefal attraktív kiemelésére.

MAREZZATI

Az egyenetlen kézműves felületek fény és árnyék játékának intenzív tükröződései teszik stílusossá a Cerasarda telt színű, homogén luxus csempéit. A természet színeit közvetítő exkluzív szépségű felületek megkapó színekkel és fénnyel árnyalják a környezet eleganciáját.Alaplapként, vagy dekorként is alkalmazható, a végeredmény minden esetben a mediterrán vidék, életteli, színponpás hangulatát hozza a lakás falai közé.

20×20 és 10×10 centiméteres méretekben, valamint 9 színben kapható, melyekhez egy, az alapszínekből megtervezett, a tenger hullámait idéző organikus megjelenésű dekorlap is tartozik.

Információk |  Elérhetőségek

GYÁRTÓ

CERASARDA

Circonvallazione Ovest,
07026 Olbia SS
Italy

 

https://www.cerasarda.it/

KATALÓGUS LETÖLTÉS

FORGALMAZÓ

GOLDENGRES

Iroda és bemutatóterem:

1138 Budapest, Révész u. 29.
RIVERLOFT épületében
Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Lang Veronika
Telefon: +3620 5181226
Email: dadobt.lang@gmail.com

www.goldengres.hu